Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 06/08/2020

Ανακοίνωση του συνδικαλιστικού συνδυασμού Πρωτοβουλία Αστυνομικών:

 

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Αστυνομίας μετά την είδηση ότι δύο δόκιμοι συνοριοφύλακες διαγνώστηκαν ως κρούσματα κορονοϊού, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή. Από αυτή την είδηση ένα πράγμα γίνεται ορατό. Ο θανατηφόρος ιός δεν είναι επιλεκτικός, αντίθετα πλήττει όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Η Κυβέρνηση κατέχει το μονοπώλιο της ευθύνης για την έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες στη Χώρα, όσο κι αν προσπαθεί με διάφορα μέσα να δώσει βαρύτητα στην περιβόητη «ατομική ευθύνη» των πολιτών. Κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι ανοίξανε τα σύνορα για να εισέλθουν τουρίστες, ακόμα κι από χώρες με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά. Κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι τα ΜΜΕ καλλιεργούσαν εικόνα «κανονικότητας», την ώρα που ο «θάνατος» εξακολουθούσε να παραμένει «κάτω από τη στέγη» και να «δείχνει τα δόντια του». Κανείς δεν έχει ξεχάσει τα ελλιπή μέτρα που πάρθηκαν -και συνεχίζουν να είναι ελλιπή μέχρι και σήμερα- για την αντιμετώπιση του ιού (απουσία οργανωμένου σχεδίου και προχειρότητα, ελλιπείς Δομές Υγείας, απουσία επαρκούς υγειονομικού προσωπικού, αύξηση του ποσοστού πληρότητας στα πλοία κ.α.). Την ίδια στιγμή κανείς μας δεν θυμάται τους «ανεξάρτητους – αδέσμευτους» συνδικαλιστές μας, να έχουν πει έστω και μια κουβέντα για τα προαναφερόμενα, κατηγορώντας μερικοί εξ αυτών στα στούντιο, μόνο τους πολίτες!

Το άνοιγμα της Σχολής Αξιωματικών (υπενθυμίζεται ότι από φέτος οι δόκιμοι Αξιωματικοί θα παραμένουν εντός της Σχολής για 3,5 χρόνια, πράγμα που ενόψει του ιού δυσχεραίνει την κατάσταση) και των Σχολών Αστυφυλάκων βρίσκεται κοντά. Είναι απορίας άξιος ο τρόπος που θα γίνει ορθή διαχείριση του μεγάλου όγκου των δοκίμων, μέσα στο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί με τα δεκάδες κρούσματα καθημερινά, και την πιθανή αύξησή του το επόμενο διάστημα.

Έστω και τώρα η η φυσική και πολιτική Ηγεσία είναι απαραίτητο να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των δοκίμων συναδέλφων μας, σε όλες τις Σχολές

Τουλάχιστον πρέπει: α) να προβλεφθεί η μείωση συγχρωτισμού σε όλους τις αίθουσες – θαλάμους των Σχολών. β) να πραγματοποιούνται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των Σχολών σε τακτά χρονικά διαστήματα. γ) να γίνει προμήθεια – χορήγηση υλικών και μέσων προστασίας από την πανδημία, σε όλους τους δόκιμους αλλά και στους εκπαιδευτές τους.

Οι κυβερνώντες να σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους και να μας αποτιμούν με συγκεκριμένη -ελάχιστη- τιμή. Προκειμένου να μη χάσει δεκάρα το ήδη παχουλό ταμείο των στελεχών των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και των εφοπλιστών των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ο λαός μας -αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είμαστε και εμείς- καλείται να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή του κόστος για να κερδίσουν εκείνοι. Δεν πρόκειται να θα θυσιαστούμε στο βωμό του κέρδος για κανέναν!

Οι συνάδελφοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την κατάσταση που επικρατεί και να μην σταματήσουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή με ασφάλεια. Αρωγός τους στην μάχη της διεκδίκησης θα στέκεται πάντα η παράταξή μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis