Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 08/09/2020

Καταγγελία χωρίς προηγούμενο που ξεπερνάει τη λογική και τη φαντασία μας έγινε γνωστή εχτές (07/09/2020) από συναδέλφους Δόκιμους Αστυφύλακες που βρίσκονται στο Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου. Οι συνάδελφοι βρίσκονται στη σχολή μέχρι την ονομασία τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους εδώ και δύο μέρες ένας Δόκιμος ανέπτυξε πυρετό και συγκεκριμένα πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου. Η Διοίκηση της Σχολής διέταξε την απομόνωσή του σε ένα δωμάτιο, στο οποίο παρέμεινε δύο ημέρες και σήμερα εξήλθε κανονικά! Όπως καταγγέλλεται, στον ασθενή δεν έγινε ποτέ το τεστ για κορονοϊό, παρά το ότι, λόγω της φύσης της εκπαίδευσης, όλοι οι σπουδαστές μοιράζονται τους ίδιους χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και βρίσκονται κοντά ο ένας με τον άλλο.

Επίσης, οι υπόλοιποι του θαλάμου του, έχουν απομονωθεί σε δικό τους θάλαμο, όπου είναι κλειδωμένοι και τους απαγορεύεται μέχρι και να βγουν για την ανάγκη τους!!! Ως αποτέλεσμα αυτού, οι συνάδελφοι αναγκάζονται να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να… ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους!

Οι περιγραφές σοκάρουν και φέρνουν στο μυαλό φυλακές επιπέδου Γκουαντάναμο το λιγότερο.

Αντιλαμβανόμενοι την απουσία ενδιαφέροντος από τη Διοίκηση του Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου οι Δόκιμοι, αποφάσισαν να έρθουν οι ίδιοι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, που τους απάντησε ότι το περιστατικό δεν έχει περιέλθει ποτέ υπ’ όψιν του Οργανισμού!

Εν τω μεταξύ, σε λίγες μέρες οι συνάδελφοι ονομάζονται Αστυφύλακες και πρόκειται να σμίξουν με τις οικογένειές τους. Σε περίπτωση που ο ασθενής είναι κρούσμα κορονοϊού οι επιπτώσεις στη διασπορά του ιού θα είναι αλόγιστες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μια πιθανή περίπτωση κρούσματος κορονοϊού πάει να συγκαλυφθεί και να μη βγει προς τα έξω. Αντί να ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα και να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί, αντ’ αυτού οι συνάδελφοι αντiμετωπίζονται σαν πρόβατα επί σφαγή και είναι παρατημένοι στην τύχη τους!

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τους ίδιους Δόκιμους Αστυφύλακες που προσέφεραν πολλά περισσότερα απ’ ό,τι προβλεπόταν για μήνες ολόκληρους στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κάνοντας υπηρεσίες μονίμων. Η υγεία τους τώρα διακυβεύεται και ο κρατικός μηχανισμός είναι γι’ άλλη μια φορά απών!

Οι ευθύνες της Διοίκησης είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, εάν τα καταγγελλόμενα ισχύουν επ’ ακριβώς. Απαιτούμε άμεσα την ενημέρωση του ΕΟΔΥ και την ενεργοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν σε σχέση με το περιστατικό που ανέκυψε. Να θυμίσουμε στην Ηγεσία ότι η η αξία της ζωής και της υγείας δεν μετριούνται ανάλογα με το βαθμό. Άμεσα να διερευνηθεί η υπόθεση και να δρομολογηθούν λύσεις.

Καλούμε την Π.Ο.ΑΣ.Υ. να επέμβει για την προστασία των συναδέλφων μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis