Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:15 | 02/04/2015

Η παρακολούθηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, που ξεκινάει στις 20 Απριλίου, και η καθημερινή δημοσίευση μιας συνοπτικής αναφοράς αποτελεί τον σκοπό της Golden Dawn Watch, μιας πρωτοβουλίας που συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου.

Υπεύθυνη θα είναι συντακτική ομάδα, η αναφορά θα μεταφράζεται και στα aγγλικά, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιείται αξιολόγηση δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία θα γίνεται από ομάδα εργασίας του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ και θα παρέχονται αναλύσεις από ειδικούς, νομικούς και παρατηρητές.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να έχει κάθε πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας σε όλη τη διάρκεια της δίκης και να μείνει η Χρυσή Αυγή και η δράση της στο φως, ανέφερε η Ελευθερία Κουμάντου, συντονίστρια του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

      «Ιστορική ευκαιρία να καταδικαστεί ο φασισμός και ο ναζισμός σε όλες τις εκφάνσεις του», χαρακτήρισε τη επερχόμενη δίκη ο Τάκης Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, αν και, όπως τόνισε, «η καταδίκη αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα μόνο, καθώς πρέπει να εκλείψουν οι αιτίες που γεννούν τον φασισμό, όπως η φτώχεια, και η ανισότητα».

      «Εγκληματική οργάνωση με απεχθή κίνητρα και μαφιόζικες τακτικές», χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υπογραμμίζοντας πως η νομική διαδικασία έχει στόχο την εξάρθρωση της οργάνωσης.

      Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, επισήμανε πως η συμμετοχή του Συμβουλίου είναι τόσο ουσιαστική, όσο και συμβολική, καθότι σε αυτό παίρνουν μέρος ομάδες μεταναστών, οι οποίοι έχουν δεχθεί και τις περισσότερες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

      Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Ulli Jentsch, μέλος του NSU Watch, της ομάδας που ανέλαβε την κάλυψη και μετάδοση από το 2013 της δίκης της νεοναζιστικής γερμανικής οργάνωσης NSU (Nationalsozia¬listischer Untergrund) η οποία ευθύνεται για σειρά δολοφονιών στη Γερμανία, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Golden Dawn Watch.

      Το περιεχόμενο των αναφορών και ειδήσεων σχετικά με τη δίκη θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα http://goldendawnwatch.org/

http://www.imerisia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis