Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:03 | 25/08/2015

Η βολή από τον γοφό δεν φημίζεται για την ακρίβειά της, όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, ακόμα και δεν έχει ρίξει ποτέ με όπλο. Ωστόσο, αυτό επιδιώκει να αλλάξει νέος εξοπλισμός νυκτερινής οράσεως, ο οποίος «υπόσχεται» βελτιωμένη εικόνα του πεδίου της μάχης και επιτρέπει στον στρατιώτη να μη λαμβάνει κάποια από τις συνήθεις θέσεις/ στάσεις βολής.

Το Enhanced Night Vision Goggle III, ή ENVG III, φοριέται στο κράνος με τον ίδιο τρόπο που τοποθετούνταν παλαιότερα μοντέλα. Η συσκευή μπορεί να συνδέεται ασύρματα με την Family of Weapon Sights- Individual (FWS-I), που τοποθετείται σε τυφέκια Μ4 και Μ16Α4, ή και σε πολυβόλα M249 SAW κ.α. Από τη στιγμή που το FWS-I μεταδίδει ασύρματα βίντεο από το σκόπευτρο του όπλου στο ENVG III, ο στρατιώτης είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το όπλο του με ακρίβεια, χωρίς να χρειάζεται να το φέρνει στο ύφος του ματιού.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτή η ιδιότητα ανοίγει και άλλες δυνατότητες, όπως βολές πίσω από γωνίες, προβάλλοντας μόνο το όπλο (χωρίς να εκτίθεται ο στρατιώτης, που παραμένει καλυμμένος).

Η συμβατότητα μεταξύ των δύο συστημάτων επιτρέπει ταχύ εντοπισμό και σκόπευση στόχου, χωρίς να χρειάζεται καν να κοιτάξει ο στρατιώτης μέσα από το σκόπευτρο.

Επίσης, σημαντικό πλεονέκτημα είναι και το γεγονός ότι το «πακέτο» περιλαμβάνει έναν μικρό επεξεργαστή, ο οποίος συνδυάζει την εικόνα από το FWS-I με αυτήν από το ENVG III- οπότε και ο στρατιώτης έχει τη δυνατότητα να βλέπει ταυτόχρονα εικόνα τόσο θερμικής όσο και νυκτερινής οράσεως.

naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis