Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:10 | 15/09/2019
Ένας σκύλος της αστυνομίας στη Φλόριντα που ονομάστηκε Ty έχει εκπαιδευτεί για να ανιχνεύει τις ηλεκτρονικές συσκευές που περιέχουν παιδική πορνογραφία. Το 2χρονο κίτρινο εργαστήριο στο Clay County εκπέμπει μια συγκεκριμένη οσμή που ουσιαστικά εκπέμπεται από συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές και κάρτες SD.

[custom:google-ads]

Το Ty δεν ανιχνεύει στην ουσία κάποιο άρωμα "παιδικής πορνογραφίας", αλλά τις χημικές ουσίες που είναι ενσωματωμένες σε κάρτες SD και μικροτσίπ. Σύμφωνα με μια αναφορά από την News 4 στο Τζάκσονβιλ, το K9 είναι σε θέση να εντοπίσει συσκευές και κάρτες που μπορεί να έχουν κρυφτεί σε μυστικούς χώρους σε περίπτωση έρευνας της αστυνομίας σε κάποιον χώρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μπαλαρίνα που κλώτσησε αστυνομικό στα γεννητικά όργανα επειδή δεν την άφησε να ταξιδέψει!

 
"Αυτό που εκπαιδεύεται να ανιχνεύει ο Ty είναι μια χημική οσμή που οι περισσότερες ηλεκτρονικές σας συσκευές διαθέτουν", δήλωσε ο Ντρου Φορντ, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη.
 
Καθώς το γραφείο του σερίφη διερευνά περιπτώσεις πιθανής κατοχής παιδικής πορνογραφίας, οι αστυνομικοί αναζητούν όσο το δυνατόν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για να υπερασπιστούν τις εκάστοτε υποθέσεις τους. 
 
Εάν η αστυνομία εξετάσει ένα σπίτι που πιστεύει ότι περιέχει παιδική πορνογραφία και θεωρήσουν οι αστυνομικοί ότι έχουν κοιτάξει παντού, τότε φέρνουν τον Ty, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ισχυρές οσφρητικές του αισθήσεις για να βρει πιθανώς πράγματα που μπορεί να διέφυγαν.
 
"Δεν γνωρίζουμε ποτέ πού οι εγκληματίες θα κρύψουν πράγματα που δεν θέλουν να βρεθούν γι αυτό έχουμε τον Ty", είπε η Ford.
 
O Ty εξυπηρετεί εκτός αυτού έναν διπλό σκοπό. Όταν δεν ανιχνεύει συσκευές για να βοηθήσει την αστυνομία στον εντοπισμό πορνογραφικού υλικού, απασχολείται ως σκύλος θεραπείας για παιδικά θύματα.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis