Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 15/01/2015

 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε χθες το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αποφάσισε να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μεταξύ δέκα ατόμων, με το στρατιωτικό προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να απουσιάζει.

Είναι κάτι το πρωτοφανές. Να κόβεται Πρωτοχρονιάτικη πίτα και να είναι προσκεκλημένη μόνο η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι αρχηγοί των Επιτελείων ηγούνται των Ένοπλων Δυνάμεων και δεν εκφράζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως προφανώς θεώρησε ο κ. Δένδιας και αγνόησε όλα τα στελέχη και το πολιτικό προσωπικό.

Πρόκειται για μία προσβλητική ενέργεια προς το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων να προσκαλούνται σε ένα ευχάριστο γεγονός, σε μία εκδήλωση για τον εορτασμό του νέου έτους μόνο οι αρχηγοί των Επιτελείων και ο γενικός γραμματέας και οι παρατρεχάμενοι του κ. Δένδια.

Με αυτή την εξαιρετική έμπνευση κλείνει την εξαιρετικά, επίσης, βραχύβια θητεία του στο ΥΠΕΘΑ ο Ν. Δένδιας.

Και βέβαια η σύγκριση με τους ανοιχτούς εορτασμούς του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου όλοι μαζί, ηγεσία, στελέχη ακόμη και στρατευμένοι, αγκαλιασμένοι, έκοβαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο καθιερωμένο μέχρι χθες τελετουργικό, προκαλεί μελαγχολία.

defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis