Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 09/07/2016

Συνήθως οι σύνοδοι κορυφής του ΝΑΤΟ, ή της Ε.Ε. ή των G7 γίνονται σε ειδυλλιακά μέρη, σχετικώς απομονωμένα όπως για παράδειγμα μεσαιωνικά κάστρα και σίγουρα απολύτως ελεγχόμενα, με τα δρακόντια  μέτρα ασφαλείας να είναι διακριτικά. 

Οι Πολωνοί διοργανωτές της συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σκέφτηκαν να πρωτοτυπήσουν. Αφού πέταξαν στα σκουπίδια ό,τι είχε να κάνει με ειδυλλιακό και ευχάριστο, αποφάσισαν ότι το πλέον ελεγχόμενο σημείο για να φιλοξενηθούν 30 ηγέτες και δεκάδες άλλοι υπουργοί και αξιωματούχου είναι το κλειστό εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας. 

 

 

 

 

Στον αγωνιστικό χώρο κτίστηκε ένα συνεδριακό κέντρο,  το οποίο στέγασε την κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων και τους βοηθητικούς χώρους της συνόδου που είχαν ζητήσει για τις ανάγκες τους οι εθνικές κυβερνήσεις. 

 

 

 

 

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η λυόμενη κατασκευή δεν έχει παράθυρα, παρά μόνο μικρούς φεγγίτες εξαερισμού. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα μέτρα ασφαλείας συμπληρώνουν αντιαεροπορικές συστοιχίες και αυτοκινούμενα πυροβόλα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου.

 

 

 

 

Οι υπηρεσίες τύπου και τηλεόρασης εγκαταστάθηκαν στους χώρους κάτω από τις κερκίδες, εκεί που βρίσκονται οι βοηθητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου, τα αποδυτήρια και οι τεχνικές υπηρεσίες για τις τηλεοπτικές  καλύψεις. 

Οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν μια εντελώς διαφορετική είσοδο στο γήπεδο από εκείνη που χρησιμοποιείται για την άφιξη των ηγετών. 

 

 

 

 

Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί τηλεόρασης που έχουν πρόσβαση στο συνεδριακό κέντρο είναι ελάχιστοι, ενώ η πλειονότητα των εκπροσώπων τύπου παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και τις γιγαντοοθόνες που είναι τοποθετημένες παντού μέσα στις αίθουσες τύπου. 

 

 

 

 

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis