Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 08/07/2020

Πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΙΜΕΤ) για τον κυπριακό στρατό, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο.

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής πρεσβείας στην Κύπρο, στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία χαρακτηρίζεται σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει από το αμερικανικό οικονομικό έτος 2021, δεδομένου ότι το σχετικό κονδύλι θα εγκριθεί από το Κογκρέσο.

«Το πρόγραμμα IMET αποτελεί στοιχείο – κλειδί της αμερικανικής βοήθειας για την ασφάλεια, προωθώντας περιφερειακές δυνατότητες σταθερότητας και άμυνας, μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το IMET παρέχει στους εκπαιδευόμενους «συμμαχικών και φιλικών εθνών» πολύτιμη εκπαίδευση και στρατιωτικές πρακτικές στα πρότυπα των ΗΠΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο προσθέτει ότι «το ΙΜΕΤ χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των στρατιωτικών συνεργασιών και των διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια».

Τέλος, η σχετική ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα συνάδει με τη Στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία χαρακτηρίζεται ένας «σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τον οποίο οι ΗΠΑ επιθυμούν εμβάθυνση των διμερών σχέσεων για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis