Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 20/09/2018

Τις ελλείψεις και τις ακατάλληλες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που φυλάσσουν σημαντικούς στόχους κατήγγειλε στον Realfm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας.

"Μπορεί σε μία αστυνομία του 2018 να φυλάσσονται υπουργοί από το πεζοδρόμιο, στόχοι , σημαντικές πρεσβείες να φυλάσσονται από παράγκες - σκοπιές που όχι μόνο δεν είναι αλεξίσφαιρες αλλά το χειμώνα στάζουν νερό και το καλοκαίρι να ψήνονται οι αστυνομικοί; Μπορεί να ξενυχτάει ο αστυνομικός με το άγαλμα του Τρούμαν στην ύπαιθρο για φυλάει το άγαλμα; Ο Τρούμαν έχει παρέα μέρα- νύχτα έναν σκοπό. Να μην έχουμε ασυρμάτους επικοινωνίας ; Να θέλει κάτι να διαβιβάσει ο σκοπός και να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή των πολιτών και να καλεί από το καντράν του τηλεφώνου και να είναι κατειλημμένη η γραμμή; Η πολιτεία είναι υπόλογη για τους αστυνομικούς" είπε ο κ Ντούμας.

"Τώρα πια ο ασύρματος δεν μπορεί να διαβιβάσει, είναι μουγκός και ο σκοπός είναι κωφάλαλος. Έχει τύχει να υπάρξει αναμονή 20 λεπτών. Μπορεί να περιμένει 20 λεπτά για να αναφέρει μία τρομοκρατική απειλή, μία απειλή για τον στόχο του, για τη σωματική του ακεραιότητα, για έναν συμπολίτη του", τόνισε και συμπλήρωσε ότι "υπάρχει κανονισμός σε ότι αφορά τα καθήκοντα σκοπού, δεν υποχρεώνει το κράτος και την αστυνομία να παρέχονται τα μέσα και τα εφόδια που πρέπει να έχει ο σκοπός".

Όπως υποστήριξε ο κ. Ντούμας, "σήμερα, 580 μηχανές της ΔΙΑΣ είναι καθηλωμένες γιατί δεν έχουν λάστιχα. Αυτή είναι η σύγχρονη εικόνα της ΕΛ.ΑΣ".

[custom:google-ads]

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα ότι θα στείλει τον λογαριασμό στον ''Ρουβίκωνα'', ο κ. Ντούμας δήλωσε: "Ίσως τους διευκολύνει η τεχνολογία μέσω POS και πληρώσουν online τον λογαριασμό χωρίς να πάνε εκεί. Εγώ ξέρω ότι ένας λογαριασμός έχει αποστολέα, παραλήπτη και τίμημα. Η Δικαιοσύνη στέλνει τον λογαριασμό, όχι ο υπουργός".

"Οι Ρουβίκωνες'' παρελαύνουν αρκετά μεγάλο διάστημα και η Αστυνομία πληρώνει πάντα το ''μάρμαρο''. Το μεγάλο ''μάρμαρο'' θα πρέπει να το πληρώσει η μη αποφασιστικότητα της πολιτείας να τιμωρήσει αυτό το φαινόμενο. Καταστρέφουν, σπάζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Αυτοί γελοιοποιούν τη χώρα, καταστρέφουν και βανδαλίζουν δημόσια περιουσία και δεν έχει πληρώσει κανένας", πρόσθεσε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis