Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Η αστυνομία ήταν διαλυμένη

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Η αστυνομία ήταν διαλυμένη

«Η αστυνομία ήταν διαλυμένη» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), Βασίλης Ντούμας.

Μιλώντας στον Σκάι,  εξήγησε: «Τίποτα δεν γίνεται αν δεν έχει η αστυνομία την κατάλληλη δομή και επιχειρησιακή δράση. Δεν έχει ανασυγκροτηθεί στο βαθμό που θέλουν οι πολίτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει τη δουλειά της. Αλλά θέλει χρόνο…». 

Ερωτώμενος αν έχει αλλάξει η πολιτική βούληση, ο κ. Ντούμας τόνισε ότι: «Ο Ποινικός Κώδικας έχει ατέλειες και πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Ειδικά σε δύο σημεία, Πρέπει να αποσαφηνιστεί άμεσα η διάταξη με τον εισαγγελέα κατά τη σύλληψη, γιατί αφήνει περιθώρια να αφεθεί ελεύθερος ο δράστης. Και δεύτερον, οι μάρτυρες αστυνομικοί πρέπει να προφυλάσσονται από τη δημοσιότητα και να γίνει ποινικό αδίκημα η δημοσιοποίηση των στοιχείων της, ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν την τρομοκρατία».

Αναφερόμενος στα για τα όπλα και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στη χθεσινή έφοδο της αστυνομίας στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού, ο επικεφαλής των Ειδικών Φρουρών υπογράμμισε ότι «Οι φυλακές είναι το μακρύ χέρι της έξω εγκληματικότητας. Πρέπει να το αποκόψουμε. Οργανώθηκαν απαγωγές στις φυλακές κλπ.», ενώ παραδέχθηκε ότι γίνεται διακίνηση ουσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα και μάλιστα σημείωσε πως:  «Για τις ίδιες ποσότητες ναρκωτικών είναι πολλαπλάσια τα χρήματα στις φυλακές. Η απόφαση να δοθεί ένα τέλος χρειάζεται. Η αστυνομία έχει έμπειρο προσωπικό να κάνει τη δουλειά της».

Πηγή:  lawandorder.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σε εφαρμογή το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις μαφίες των φυλακών