Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 19/10/2017

Πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας (Avant Premier) «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» (Only the Brave) την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο ODEON Starcity η οποία διηγείται την ιστορία ηρωισμού και αυταπάρνησης της ομάδας των 20 επίλεκτων δασοπυροσβεστών (Granite Mountain Hotshots) της πόλης Πρέσκοτ των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Γιάρνελ Χιλ της Αριζόνα τον Ιούνιο του 2013.

Την ταινία παρακολουθήσαν, ύστερα από πρόσκληση της ODEON προς το Πυροσβεστικό Σώμα, σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Μόνιμοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.

Οι ομάδες των επίλεκτων δασοπυροσβεστών των ΗΠΑ γνωστοί ως «Hotshots» συγκροτούνται από προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων και της Υπηρεσίας Εδαφικής Διαχείρισης των ΗΠΑ και έχουν ένα υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και εξειδίκευσης πάνω στη διαχείριση δασικών πυρκαγιών.

Φωτογραφία του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

Φωτογραφία του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

Οι κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και οι συνεργαζόμενοι φορείς αναθέτουν τη διαχείριση πολύπλοκων δασικών πυρκαγιών στο προσωπικό των Hotshots οι οποίοι διαθέτουν υψηλά προσόντα και πραγματοποιούν την εργασία τους σε μερικά από τα πιο τραχιά και απομονωμένα εδάφη των ΗΠΑ.

Φωτογραφία του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

** Οι νωτέρω πληροφορίες και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα στο fb του Πυροσβεστικού Σώματος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis