Πρόστιμα 3.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος - Τι προβλέπεται για οδηγούς που καπνίζουν σε οχήματα

Πρόστιμα 3.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος - Τι προβλέπεται για οδηγούς που καπνίζουν σε οχήματα

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα έρθουν οι οδηγοί ταξί, λεωφορείων αλλά και ΙΧ δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, εάν καπνίζουν στα οχήματα. 

Ειδικότερα, οδηγοί των ΜΜΜ που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα τους αφαιρείται και το δίπλωμα για ένα μήνα.

Ωστόσο, εάν εντός του οχήματος βρίσκεται ανήλικο παιδί, κάτω των 12 ετών, τότε το χρηματικό πρόστιμο εκτοξεύεται αυτόματα στα 3.000 ευρώ.

Για παράβαση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε ΙΧ στο οποίο επιβαίνουν ανήλικα κάτω των 12 ετών, το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ για κάθε επιβαίνονται που καπνίζει, ανεξαρτήτως αν είναι ο οδηγός ή ο συνοδηγός. Παράλληλα, για τους οδηγούς που δεν υπακούν στους κανόνες θα τους αφαιρείται το δίπλωμα ακόμα και εάν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά ο συνεπιβάτης.

Σημειώνεται ότι από τη νέα εγκύκλιο για τον αντικαπνιστικό νόμο δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά και πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

Πηγή:  reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πότε θα γίνουν τα σύμβουλια μεταθέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τις εσωτερικές μεταθέσεις