Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:22 | 19/09/2015

Ένας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν κατέρρευσε χθες στη συνοριακή πόλη Tovarnik, στα σύνορα της Κροατίας με τη Σερβία, με τους συνοριοφύλακες να μην του προσφέρουν καμία απολύτως βοήθεια σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ρεπόρτερ του Channel 4 που βρέθηκε στο σημείο, Jonathan Miller.

Στην περιοχή επικρατεί χάος, καθώς χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μετά την απόφαση της χώρας να κλείσει όλα τα συνοριακά της περάσματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Ευρώπη.

Χθες, Πέμπτη, μετά από ώρες αναμονής μέσα στη ζέστη, το εγκλωβισμένο πλήθος έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και ακολούθησαν σκηνές πανικού.

Ο Mohammed Jaffa, ένας μεσήλικας από Αφγανιστάν, έπαθε καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε.

Αμέσως, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην περιοχή έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και να τον κρατήσουν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.

"Δεν υπήρχαν γιατροί. Σταμάτησε να αναπνέει πολλές φορές και οι Κροάτες αστυνομικοί απλώς κοιτούσαν. Τελικά τρέξαμε να φωνάξουμε ασθενοφόρο" ανέφερε ο Jonathan Miller.

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

Ευτυχώς το ασθενοφόρο ήρθε λίγη ώρα μετά και ο άτυχος άνδρας έλαβε την πολύτιμη  ιατρική φροντίδα που τελικά τον κράτησε στη ζωή.

Ο ανιψιός του, κατήγγειλε ότι πήγε επανειλημμένα στους αστυνομικούς και τους είπε ότι ο θείος του δεν αισθανόταν καλά και ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει αλλά δεν του έδωσαν καμία σημασία. ΄Τελικά κατέρρευσε.

"Πέθαινε μπροστά στα μάτια τους και δεν έκαναν τίποτα. Δεν έχουν ψυχή ούτε καρδιά. Αυτό είναι απάνθρωπο", είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, οι κροατικές αρχές άρχισαν σήμερα να μεταφέρουν προς τα σύνορα με την Ουγγαρία μετανάστες από τη Μέση Ανατολή που βρίσκονται στο κροατικό έδαφός, δήλωσε αξιωματούχος του κροατικού υπουργείου Εσωτερικών που ζητησε να μην κατονομασθεί.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι μεταφορές πραγματοποιούνται "προς το παρόν" με λεωφορεία από τις τοποθεσίες Μπέλι Μαναστίρ (βορειοανατολική Κροατία) και Τοβάρνικ (ανατολική), όπου βρίσκεται ένα μέρος των 14.000 μεταναστών που έχουν περάσει από το πρωί της Τετάρτης στο κροατικό έδαφος.

Την ώρα που τα λεωφορεία αποβίβαζαν τους εκατοντάδες μετανάστες, ούγγροι αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν παραταχθεί στην ουγγρική πλευρά των συνόρων με την Κροατία στο χωριό Μπέρεμεντ.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει πως η πομπή των περισσότερων από 10 λεωφορείων κατευθύνονταν προς την ανατολική κροατική πόλη Όσιγεκ όταν έστριψε αιφνιδίως προς τα σύνορα με την Ουγγαρία.

Ούγγροι στρατιώτες και δύο οχήματα χάμβι που φέρουν πολυβόλα είχαν επίσης πάρει θέσεις στη μεθοριακή διάβαση την ώρα που οι μετανάστες αποβιβάζονταν από τα λεωφορεία.

http://news247.gr/

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis