Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:31 | 09/12/2015

Ελεγχόμενος εσωτερικός πληροφοριοδότης- (Insider), «δόλωμα» ξένων μυστικών υπηρεσιών, σε παραγγελίες προμήθειας οπλισμού από ένοπλες οργανώσεις και ελέγχου αυτών των αγοραπωλησιών, φέρεται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., να ήταν ο 49χρονος μεγαλύτερος λαθρέμπορος όπλων παγκοσμίως.

Οι αμερικανικές πιέσεις για τη σύλληψή του, αποδίδονται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, σε πιθανή «αυτονόμησή» του. Ενδέχεται δηλαδή,ο 49χρονος να έγινε ανεξέλεγκτος, επιδιώκοντας ίσως τις επικίνδυνες επαφές με ισλαμικές οργανώσεις και την προμήθεια όπλων σε αυτές με σκοπό τα υπέρογκα κέρδη.

Η παγίδα που του έστησαν στην Αθήνα

Η έλευσή του στη χώρα μας πριν από τρεις ημέρες από την Αίγυπτο, όπου είναι μόνιμος κάτοικος,  δεν αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα μιας «στημένης» συνάντησης για την συμφωνία αγοραπωλησίας όπλων, με σκοπό τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές φέρεται να ήταν προμηθευτής όπλων της Χεζμπολάχ, άλλων ένοπλων οργανώσεων της Μέσης Ανατολής, και ομάδων που δρουν σε Ιράν, Ιράκ, Λιβύη και Ουκρανία.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, είναι υπήκοος ΗΠΑ και Ιορδανίας, με τις αμερικανικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες να έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον εντοπισμό του στη χώρα μας, έχοντας πληροφορίες του ταξιδιού του. Διαπιστώνεται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έκανε συχνά ταξίδια στην Ελλάδα, προκειμένου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να έχει συναντήσεις με άτομα που ενδεχομένως σχετίζονταν με «συμφωνίες» αγοραπωλησιών οπλισμού (μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους, σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα, πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, διόπτρες, φυσίγγια) και να κανονίσει τις λεπτομέρειες μεταφοράς τους.

Ο 49χρονος εμφανίζεται ως ο διαμεσολαβητής μεγάλων παραγγελιών παράνομου σύγχρονου οπλισμού, με τις μεταφορές να γίνονται ακτοπλοϊκώς μέσω Ουκρανίας, Αιγύπτου και Λιβύης.

Καταζητούμενος από τις ΗΠΑ

Σχετικά πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψής του για λαθρεμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψή του στη χώρα μας, και στη συνέχεια την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Την υπόθεση σύλληψης ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι αξιοποιώντας τις πληροφορίες των αμερικανικών αρχών εντόπισαν τον 49χρονο, όταν ήρθε στη χώρα μας.

Η παρακολούθησή του κατέληξε το πρωί της Τρίτης έξω από μία αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου φέρεται να είχε συνάντηση με «άγνωστο» άτομο που δεν έγινε ποτέ, καθώς συνελήφθη. Στην αποθήκη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε κάποιος οπλισμός, ενώ και από την έρευνα στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αναμένεται να εξεταστεί, άγνωστο από ποιες αρχές, προκειμένου να εντοπιστεί το ιστορικό περιήγησης και επαφών του στο διαδίκτυο.

 

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis