Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:58 | 23/08/2018

Η αστυνομία στο Bismarck της Βόρειας Ντακότα θέλει να βάλει τουφέκια AR-15 σε ορισμένα σχολεία, ώστε οι αρμόδιοι να μπορούν να ανταποκριθούν πιο γρήγορα σε περίπτωση εισβολής.

[custom:google-ads]

Η αστυνομία ζήτησε σχεδόν 26.000 δολάρια στο αίτημα του προϋπολογισμού της για το 2019 για να αγοράσει τουφέκια, θωρακικές βαλίτσες και κιτ ελέγχου για τα γυμνάσια της πόλης, δήλωσε στο CNN ο αρχηγός αστυνομίας του Bismarck Dave Draovitch.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να αγοράσουν ένα χρηματοκιβώτιο σε κάθε σχολείο, ώστε να κρατήσουν τον εξοπλισμό μακριά από τους σπουδαστές, τους δασκάλους και το προσωπικό.

"Οι υπεύθυνοι θα είναι οι μόνοι που θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον εξοπλισμό", δήλωσε.

"Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ σε μια κατάσταση εισβολής, αλλά αν βρεθούμε, θέλουμε πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι οι άνδρες μας θα είναι εξοπλισμένοι με τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν την δουλειά τους αποτελεσματικά", δήλωσε  ο Becky LaBella στην θυγατρική της CNN KFYR.

Ο Draovitch δήλωσε ότι τα άτομα που έχουν ορίσει ως υπεύθυνους στο σχολείο Bismarck είναι αξιωματικοί της αστυνομίας και εκπαιδεύονται να απαντήσουν αμέσως για να σταματήσουν μια εισβολή.

"Ό, τι πρέπει να κάνουν για να σταματήσουν αυτή την απειλή, αυτό περιμένουμε από τους αξιωματικούς μας", δήλωσε ο Ντεόριτς.

Αυτή τη στιγμή έχουν τα AR-15 και τον υπόλοιπο εξοπλισμό επείγουσας ανάγκης στα οχήματά τους, αλλά αυτό δεν είναι τόσο χρήσιμο αν υπάρξει μια ενεργή κατάσταση εισβολής μέσα στο κτίριο.

"Αν συμβεί κάτι, δεν πρόκειται να έχουν τον χρόνο να τρέξουν μέχρι τα αυτοκίνητά τους", δήλωσε ο Draovitch. "Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια γρήγορη πρόσβαση στον εξοπλισμό".

Τα AR-15 είναι ελαφριά, ταχέως πυροβόλα όπλα.

Ο Draovitch λέει ότι το κιτ - το οποίο περιλαμβάνει γάζες και άλλες προμήθειες για την αντιμετώπιση τραυμάτων από πυροβολισμούς - είναι το πιο σημαντικό μέρος του σχεδίου.

"Εάν, χτύπα ξύλο κάτι συμβεί, η άμεση ανταπόκριση θα είναι το κλειδί", είπε.

Είπε ότι οι αξιωματούχοι της πόλης άρχισαν να συζητούν το σχέδιο μετά το συμβάν στις 14 Φεβρουαρίου στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas στο πάρκο της Φλόριντα, όπου σκοτώθηκαν 17 μαθητές και καθηγητές.

"Μετά από αυτό που συνέβη ξεκινήσαμε να μιλάμε με τα σχολεία μας για το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά", δήλωσε ο Draovitch.

Η πόλη θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό τον επόμενο μήνα και ο Draovitch αναμένει ότι θα περάσει. Εάν τα χρήματα εγκριθούν, θα πάρουν τον εξοπλισμό τον Ιανουάριο.

"Προσπαθούμε απλώς να έχουμε ένα σχέδιο για το χειρότερο που μπορεί να συμβεί και πάντα ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα πράγματα", δήλωσε ο Draovitch.

 

www.abcactionnews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis