Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:28 | 08/06/2018

Του Παγιαύλα Φωτεινού

Αντιπροσώπου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Σύμφωνα με το κανονισμό της στολής του αστυνομικού προσωπικού τη χειμερινή περίοδο κάποιοι αστυνομικοί πρέπει να φοράμε μέχρι τη πρώτη Δευτέρα του Μαΐου μακρυμάνικο πουκάμισο, γραβάτα και απέξω μπατλ ντρες (battle dress σακάκι) ή μπουφάν (τύπου fly).

Έχοντας υπόψιν ότι:

α) η μπατλ ντρες ή το μπουφάν είναι χοντρά, τόσο χοντρά που τα φοράμε καταχείμωνο για να μας κρατήσουν ζεστούς,

β) τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου υπό σκιά η θερμοκρασία φτάνει τους 30 βαθμούς κελσίου και υπό ήλιο (όπου πολλοί αστυνομικοί εργαζόμαστε, όπως εμείς οι τροχονόμοι που κάνουμε έντονη χειρονακτική εργασία) η θερμοκρασία φτάνει τους 35 βαθμούς, προτείνω να προβλεφθεί οι αστυνομικοί να μπορούμε να φέρουμε μακρύ πουκάμισο χωρίς μπατλ ντρες ή μπουφάν και στους εξωτερικούς χώρους.

Εξάλλου:

α) αυτό το δικαίωμα δίδεται στους εργαζόμενους στα γραφεία, οπότε εάν τίθεται θέμα ομοιομορφίας της στολής, αυτή δεν υπάρχει ούτε εκεί,

β) αυτό το δικαίωμα δινόταν και κατά το παρελθόν,

γ) δεν θα διαφέρει και πολύ με την καλοκαιρινή στολή του κοντομάνικου πουκάμισου.

Να τονιστεί ότι τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου κάποιοι αστυνομικοί στην Αθήνα λόγω της αφόρητης ζέστης μεσούσης της βάρδιας ανέβαζαν πυρετό ή είχαν λιποθυμικές τάσεις.

Και πραγματικά δεν ξέρω πως αντιμετώπιζαν τη ζέστη (εάν ήθελαν να είναι προβλεπόμενοι) οι αστυνομικοί νοτιότερα της Αθήνας...

Το αυτό για την καλοκαιρινή περίοδο.

Έχοντας υπόψιν ότι:

α) πολλές φορές τα βράδια της άνοιξης και του φθινοπώρου η θερμοκρασία πέφτει τόσο ώστε με το κοντομάνικο να κρυώνουμε και παράλληλα η καλοκαιρινή μπατλ ντρες να μας πέφτει πολύ ζεστή,

β) κάποιες φορές τη καλοκαιρινή περίοδο μπορεί να συμβεί το εξής, να βρέχει και εξαιτίας της βροχής να αναγκαζόμαστε να φοράμε το αδιάβροχο πάνω από το κοντομάνικο πουκάμισο και αυτό να κολλάει στο δέρμα μας, προτείνω να προβλεφθεί το μακρυμάνικο πουκάμισο και την καλοκαιρινή περίοδο.

"Απόσπασμα από το νέο τεύχος της Εφημερίδας της 'Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" μηνών Απριλίου - Μαϊου που μόλις κυκλοφόρησε".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis