Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:51 | 27/01/2015

 

Δημοσιεύουμε επιστολή αστυνομικών που μόλις εστάλη στο Policenet. Είναι μία προσέγγιση που θεωρούμε ότι αξίζει να διαβαστεί!

Η καλύτερη λύση, εάν το χαρακτηριστικό της Νέας Κυβέρνησης είναι η συναπόφαση και όχι το «αποφασίζομε και διατάζομε» στην βάση σκοπιμοτήτων ή αλαζονικού πεδίου.

Ο καλύτερος τρόπος ώστε, οι όποιες «προσαρμογές» να συνδεθούν με την ψυχοσύνθεση των υπηρετούντων στα Σώματα ασφαλείας και ειδικά στην Ελληνική Αστυνομία ώστε, να «πραγματοποιηθούν» από αυτούς.

Η αναγκαία κίνηση ώστε, η «προσαρμογή» να οριστεί με φόντο την οπτική της πραγματικότητας ενός παγκόσμιου πλέον εγκληματικού περιβάλλοντος η αντιμετώπιση του οποίου δεν μπορεί να περιμένει.

Εμείς, θέτουμε ένα και μόνο όρο, μια και μόνη προϋπόθεση, μια και μόνη κόκκινη γραμμή - να τύχει μεγαλύτερης αυτονομίας και έτσι μεγαλύτερης ευθύνης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε καμία περίπτωση όμως ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιηθεί ως παραπέτασμα καπνού η όποια αναδιάρθρωση ώστε, να μεταβληθούν οι βασικοί πυλώνες «αναγνώρισης» και οι βασικές δομές «αποτελεσματικότητας» των κρατικών αυτών υπηρεσιών.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ( επίσης ) να συνεχιστεί η όποια πελατειακή σχέση των στελεχών των υπηρεσιών αυτών που σε κάθε περίπτωση αποβαίνει σε βάρος της αποστολής των και του κοινωνικού συνόλου.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να κυριαρχήσουν «κατώτερα ένστικτα» όπως, οι αστυνομικοί στην πλειοψηφία τους είναι χρυσαυγίτες, οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να επαλειφθούν τελείως κ.α.  ... ήτοι, καμία μορφή ρατσισμού.

Αυτό – κατά την άποψή μας – είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούμε ΟΛΟΙ με γνώμονα το ότι, το διακύβευμα πλέον δεν είναι η μορφή της αστυνόμευσης αλλά η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Οψόμεθα !!!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis