Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:48 | 13/08/2015

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
 
Διανύοντας ελάχιστες ημέρες πριν τη σύγκληση του Συμβουλίου προσφυγών που θα εξετάσει τις προσφυγές των συναδέλφων μετατιθέμενων τρέχοντος έτους και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των οικογενειών, παρεμβαίνουμε, αφενός γιατί τη φετινή χρονιά ο αριθμός αυτών είναι σημαντικά αυξημένος αλλά κυρίως γιατί το οικονομικό περιβάλλον που θα πραγματοποιηθούν είναι δυσμενέστερο από κάθε άλλη φορά.
 
Με αυτά τα δεδομένα προτείνουμε την υπαγωγή όσων εκ των μετατιθέμενων, από το Συμβούλιο Μεταθέσεων, στελεχών το επιθυμούν στις ευεργετικές διατάξεις του αρ. 56 του Ν. 4310/2014.
 
Με  τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στα στελέχη που μετατίθενται στις Λιμενικές Αρχές της 6ης, 8ης και 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., μετά το πέρας της διετίας να επανέρθουν αυτοδικαίως στην προηγούμενη Υπηρεσία τους, ανεξάρτητα της ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων ή σε Υπηρεσία της επιλογής τους εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις. Αυτό κατά την άποψη μας άμεσα θα ανακουφίσει τις οικογένειες των μετατιθέμενων.
 
Σε κάθε περίπτωση η πρότασή μας δεν έρχεται σε αντίθεση και δεν επηρεάζει την αναγκαιότητα μετακίνησης των στελεχών που υπηρετούν ήδη επί μακρόν στις προαναφερόμενες περιφερειακές διοικήσεις, προσφέροντας τα μέγιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και δικαιούνται να μετατεθούν στους τόπους επιλογής τους. 
 
Αναγνωρίζοντας ότι όλοι οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες εκτελούν το καθήκον τους με ζήλο και αυταπάρνηση όπου κι αν υπηρετούν τονίζουμε ότι πρωταρχικός στόχος για εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα στελέχη θα συνεχίσουν να προσφέρουν με σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο χωρίς όμως αυτό να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες τους σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.
 
Εν αναμονή των ενεργειών σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις ή πληροφορίες.
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ         Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis