Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 21/01/2016

"Την στιγμή που πολίτες και Μ.Μ.Ε. της χώρας ευαισθητοποιούνται μαζεύοντας υπογραφές για συμβολικές βραβεύσεις κατοίκων των νησιών του Αιγαίου μετά τα πρωτόγνωρα γεγονότα που έζησαν και ζούν όσον αφορά την προσφυγική κρίση, αποτελεί μονόδρομο και η ενεργοποίηση του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Όλα αυτά τα χρόνια το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας είναι οι πρώτοι που έρχονται αντιμέτωποι με το προσφυγικό κύμα, με την υποδοχή, την καταγραφή και την διοικητική μέριμνα όλου αυτού του πλήθους δυστυχισμένων συνανθρώπων μας.

Με την ευκαιρία του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, καλώ τους συναδέλφους συνδικαλιστές να παρθεί ομόφωνα ένα ψήφισμα διεκδίκησης και χορήγησης μέσα στο 2016, ενός εφάπαξ επιδόματος (θα μπορούσε να κυμαίνεται στα 500 ευρώ) στο μόνιμο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στο Νομό Έβρου, στα Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδ\νησα.

Επρόκειτο για τον ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού της Ελληνικής Πολιτείας σε όλους εκείνους τους ένστολους, άνδρες και γυναίκες που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς και με απόλυτη επαγγελματική ευσυνειδησία αντιμετώπισαν μία πρόκληση άνευ προηγουμένου, ένα ευρωπαϊκό πλέον πρόβλημα, αυτό της προσφυγικής κρίσης και στάθηκαν "όρθιοι".

Αναλυτικοτερα το ανωτέρω συμβολικό εφάπαξ ποσό είναι δίκαιο να χορηγηθεί αρχικά για την υπερεργασία κάτω απο έντονο στρές του προσωπικού σε πάμπολλες έκτακτες περιπτώσεις και όπως είναι καθόλα γνωστό οι υπερωριες δεν αμείβονται.

Έπειτα εργάστηκαν οι συνάδελφοι κάτω απο ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες οπού αυτό είχε αποτέλεσμα τη συχνή φθορά της υπηρεσιακης στολής, ρουχισμού και είδη υπόδησης και αναγκάστηκαν να προβούν σε συχνή αντικατάσταση αυτής απο το υστέρημα τους, αφού έχει σταματήσει εδώ και χρόνια η μέριμνα της υπηρεσίας γύρω απο αυτό το θέμα.

Τέλος το πρώτο κυρίως χρονικό διάστημα της προσφυγικής κρίσης με ιδία κεφάλαια το προσωπικό αγόρασε διάφορα ιατρικά αναλώσιμα, μάσκες, γάντια ώστε να προφυλαχθεί στοιχειωδώς απο διάφορα νοσήματα.

Το 2016 είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά για το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν μπορεί να μένει παρατηρητής των δυσμενών εργασιακών αλλαγών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων αλλά καλείται να παίξει ενεργό ρόλο στη βάση ενός νέου δυνατού παρεμβατικου συνδικαλιστικού κινήματος αγώνα για την προάσπιση όλων των δικαίων αιτημάτων και αναγκών των συναδέλφων μας.

Ας μας επιτραπεί προς τιμή όλων αυτών των συναδέλφων μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι, η "έμπνευση" απο τον ποιητή μας Γιάννη Ρίτσο :

Τέσσερα μπλέ γράμματα ( ΕΛ.ΑΣ.) ταπεινή υπογραφή του Σώματος μας στις Λεωφόρους του Καθήκοντος."

Ευθυμιάδης Πασχάλης
Μέλος του Δ. Σ. Ε.Α.Υ.Θ.
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 
Φωτογραφία του Πασχάλης Ευθυμιάδης.

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis