Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 18/05/2015

Την παραπομπή σε δίκη έξι ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση του άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζου προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος.

Εκτός απο τον Ιωάννη Καρούζο, ο εισαγγελέας προτείνει επίσης να παραπεμφθεί σε δίκη και η πρώην σύζυγός του καθώς και άλλα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση των ακινήτων.

Κατά περίπτωση τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι: νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και  έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο Ι. Καρούζος και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.

Το ξέπλυμα αδήλωτου χρήματος τελούνταν, όπως αναφέρεται στη πρόταση, κατ΄επάγγελμα  αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα.

Κατά την εισαγγελική πρόταση πρέπει να απαλλαχθούν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα, καθώς και συγγενικό αυτής πρόσωπο, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis