Πρόταση για σύσταση-ίδρυση Υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών σε τραυματίες αστυνομικούς

ΤΥΠΑΛΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρόταση για σύσταση-ίδρυση Υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών σε τραυματίες αστυνομικούς

Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα εκατόν τριάντα τέσσερις (134) αστυνομικοί συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας.

Με λίγα λόγια, τέσσερις (4) συνάδελφοί μου κάθε χρόνο κάνουν την υπέρτατη θυσία, για την πατρίδα, για την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια, για σένα, για μένα.

Επιπροσθέτως, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας είναι πενταψήφιος.

Με βάση τα ανωτέρω, θεωρώ πως η ανά Διεύθυνση σύσταση-ίδρυση Υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών σε αστυνομικούς που βρίσκονται σε ανάγκη, θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες αύξησης των παραπάνω αριθμών.

Η συγκεκριμένη Υπηρεσία θα λειτουργεί έχοντας διαθέσιμα τουλάχιστον δυο (2) υπηρεσιακά ασθενοφόρα τα οποία θα χρησιμοποιούνται είτε από συναδέλφους ειδικών καθηκόντων (εκπαιδευμένοι - πιστοποιημένοι στη παροχή πρώτων βοηθειών), είτε από εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό.

Κλείνοντας, αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, είναι σίγουρο ότι οι συνάδελφοι που επιχειρούν καθημερινά θα νοιώθουν πιο ασφαλείς αλλά και θα υπάρξει σημαντική ελάφρυνση από περιστατικά στο κέντρο του Ε.Κ.Α.Β..
 
ΤΥΠΑΛΔΟΣ Ιωάννης-Παναγιώτης

Εκλεγμένος Αντιπροσωπος στην ΠΟΑΣΥ,

Μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ Ν/Α Αττικής, ΔΙ.ΑΣ Ν/Α Αττικής