Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 07/05/2016

Τη "συμβιβαστική" πρόταση της Κομισιόν προκειμένου να λυθεί το "αδιέξοδο" ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας φέρνει στη δημοσιότητα του Bloomberg.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την εκταμίευση δόσης στην Ελλάδα αν και εφόσον υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα στα μέτρα των 5,4 δισ. και περάσει από τη Βουλή ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης αποκλίσεων.

Η πρόταση του κ. Γιούνγκερ εξηγεί εν μέρη και τη σπουδή της; κυβέρνησης να φέρει το ν/σ προς ψήφιση στη Βουλή ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βρει σύμφωνες μια σειρά από χώρες και κυρίως το ΔΝΤ το οποίο συνεχίζει την πίεση για τη νομοθέτηση του έξτρα πακέτου μέτρων και την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Είναι τέλος προφανές ότι η Κομισιόν επιχειρεί να βρει λύση  στο μεγάλο ταμειακό πρόβλημα που αναμένεται να προκύψει στα τέλη Ιουλίου στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να υπερκεράσει τις μεγάλες διαφωνίες Γαλλίας - Γερμανίας και Γερμανίας ΔΝΤ σε ότι αφορά στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Με την πρόταση αυτή αποδεσμεύεται επί της ουσίας η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος από τη συζήτηση για το χρέος κάτι όμως που εμμέσως πλην σαφώς είχε αποκλείσει ο Γ. Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα περιλαμβάνει και την απόφαση για το ελληνικό χρέος.

Ωστόσο «βοηθά» τη Γερμανία η οποία έχει δηλώσει πρόσφατα ότι δεν μπορεί να φέρει στην Bundestag πριν τις εκλογές του 2017 καμία απόφαση για απομείωση του ελληνικού χρέους. Φυσικά μετά την πρόταση της Κομισιόν με ενδιαφέρων αναμένεται η αντίδραση του ΔΝΤ. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis