Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 21/03/2020

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

 

ΚΟΙΝ:

κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: Επέκταση της διευκόλυνσης δικαιολογημένης απουσίας, με ειδική άδεια, εκτός από τους ένστολους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου και στους ένστολους που έχουν μέλη τις ιδίας οικογενείας (σύζυγος, τέκνα) που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. 

Α. 1) Όπως είναι γνωστό, με την υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030 από 18-3-2020 κ.υ.α. (Φ.Ε.Κ. Β΄ 928/18-3-20), επεκτάθηκε η διευκόλυνση της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου εικοστού πέμπτου της από 14-3-2020 Π.Ν.Π. (Α΄ 64), για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου:

1.1. Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.

1.2. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.

1.3. Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.

1.4. Καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

2) Η εν τοις πράγμασι ενεργοποίηση των προβλέψεων αυτών για το ένστολο προσωπικό του Σώματος έγινε με την υπ’ αριθ. 1647/20/589667 από 18-3-20 διαταγή του Αρχηγείου.

Β. Η επικοινωνία μελών μας με  το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α που περιγράφουν την ιδιαιτερότητα των προσωπικών τους προβλημάτων και κινδύνους, σε σχέση με την πανδημία, η υπαρκτή και επιτακτική ανάγκη του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο στον παρόντα χρόνο, ενώ είναι επιφορτισμένο, παράλληλα με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης εκ της πανδημίας του κορωνοϊού, την ασφάλεια των πολιτών και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας σε αυτούς, να προστατεύσει, εκτός βέβαια από τον εαυτό του, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και αποφυγής και περιορισμού της διάδοσής του, και τα πάσχοντα μέλη της ιδίας οικογένειας (σύζυγος και τέκνα)που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες αυξημένου κινδύνου από μετάδοσηεπιβάλλουν την επέκταση της εν λόγω ειδικής άδειας στα στελέχη αυτά.

Ο-η σύζυγος των ενστόλων της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση μετάδοσης του ιιού, παρότι ο ίδιος δεν είναι πάσχων  δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα πάχοντα μέλη της ιδίας οικογενειάς του ;

Γ. Κατόπιν των ανωτέρω κ. Υπουργέ, παρακαλούμε για την ανάληψη πρωτοβουλίας προς τα αρμόδια Υπουργεία, για την επέκταση της διευκόλυνσης δικαιολογημένης απουσίας, με ειδική άδεια,που προβλέφθηκε με την υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030 από 18-3-2020 κ.υ.α., στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει πάσχοντα μέλη της ιδίας οικογενείας (σύζυγο και τέκνα), ως ανήκοντα στις ως άνω ομάδες αυξημένου κινδύνου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis