Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 06/04/2020

ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» & Προϊστάμενο του Κλάδου Διαχειριστικής, Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΠΑΝΤΕΛΗ

ΚΟΙΝ:

1). Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΗ

2). Προϊστάμενο Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ

3). Διευθυντή Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» Αστυνομικό Υποδιευθυντή κα. Κωνσταντίνα ΚΟΛΙΩΝΗ

ΘΕΜΑ: «Πρόταση για οικονομική κάλυψη του τεστ διάγνωσης του ιού Covid-19 (κορονοϊού) για τους Αστυνομικούς»

Το Ίδρυμα "Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας", είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) κοινωφελούς χαρακτήρα το οποίο διαθέτει Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής και σκοπό έχει τη στήριξη, συμπαράσταση και οικονομική ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών του, στο πλαίσιο της πρόνοιας και αλληλεγγύης του Σώματος, συμπληρώνοντας τις δυνατότητες των κοινωνικών παροχών της Πολιτείας, προς αντιμετώπιση ιδιαίτερων οικονομικών δυσχερειών, σε περιπτώσεις θανάτων, ασθενειών και άλλων σοβαρών καταστάσεων.

Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε λόγω του Covid-19 (κορονοϊού), ειδικά εμείς οι Αστυνομικοί λόγω της φύσης του επαγγέλματος μας, αλλά και λόγω του ότι έχουμε επιφορτισθεί με πολλές αρμοδιότητες που συμβάλουν στην πρόληψη της εξάπλωσής του, πολλοί συνάδελφοι είναι πιθανόν να έχουν συμπτώματα ή πιθανά συμπτώματα κορονοϊού ή κάποιοι να έχουν στην υπηρεσία τους άτομα που νοσούν από το ιό, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν τεστ, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν έχουν μολυνθεί από τον ιό (Covid-19).

Λόγω της έλλειψης που υπάρχει στην αγορά, το τεστ μπορούν να το κάνουν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, όπου το κόστος του είναι αρκετά σημαντικό.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε στις λοιπές σοβαρές καταστάσεις όπου ενισχύετε οικονομικά συναδέλφους, να εντάξετε και την ενίσχυση σε όσους έχουν κάνει το τεστ για το κορονοϊό ή απαιτείται να κάνουν το τέστ.

Η ενίσχυση θα αφορά, αφενός μεν τόσο εκείνους οι οποίοι είχαν συμπτώματα, αφετέρου δε και εκείνων που είχαν πιθανά συμπτώματα του Covid-19 (κορονοϊού).

Για την κάλυψη του κόστους της εξέτασης από μέρους σας, θα είναι απαραίτητα δύο βασικές προϋποθέσεις:

α) Η εξέταση να συνοδεύετε από σχετική ιατρική γνωμάτευση, η οποία θα πιστοποιεί την ανάγκη εξέτασης και

β) απόδειξη πληρωμής της εξέτασης.

Όπως προαναφέραμε η κάλυψη του ποσού θα αφορά τόσο εκείνους που είχουν συμπτώματα, όσο και εκείνους τους συναδέλφους οι οποίοι θα κάνουν το τεστ προληπτικά, λόγω του ότι υπήρχε κρούσμα Covid-19 (κορονοϊού) στην Υπηρεσία τους.

Σας ευχαριστούμε που εμπράκτως και συνεχώς είστε δίπλα στον Έλληνα Αστυνομικό παρέχοντας τους βοήθεια κάθε φορά που θα του παραστεί ανάγκη.

Ευελπιστούμε και σε αυτήν την δύσκολη στιγμή που βιώνουμε όλοι μας ένεκα της πανδημίας, να σταθείτε για άλλη μία φορά αρωγός και συμπαραστάτης στην μάχη που δίνει καθημερινά ο Έλληνας Αστυνομικός.

                                                                                     Για το Δ.Σ.
                                                        -Ο-                                                                    -Ο-
                                                  Πρόεδρος                                                 Γενικός Γραμματέας
                                   Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ                                    Γεώργιος ΤΣΑΠΑΡΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis