Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:33 | 07/02/2019

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας:

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η σημερινή διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. καθ’ υπόδειξη του Αρχηγείου, σύμφωνα με την οποία γίνεται αναδιανομή αστυνομικών από διάφορες Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α. για την ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α.

Ως Ένωση Αθηνών έχουμε τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα ζητήσει, όπως και στην πρόσφατη συνάντηση μας με τον κ. Αρχηγό, την αλλαγή του Π.Δ. των μεταθέσεων και την ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. και της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αττικής με νεοεξελθόντες Αστυφύλακες.

Αντί όμως αυτής της ουσιαστικής ενίσχυσης, οι υπεύθυνοι ΄΄ φωστήρες ΄΄ ανακάλυψαν μια εντελώς πρόχειρη ενίσχυση από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις οι οποίες ψυχορραγούν.

Η επιβεβλημένη ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. δεν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο.

[custom:google-ads]

Έτσι άραγε αντιλαμβάνονται κάποιοι τις ανάγκες των Υπηρεσιών και με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν να καλύψουν τα κενά; Δημιουργούνται όμως εύλογα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Με τι κριτήριο έγινε η επιλογή των Διευθύνσεων από τις οποίες θα αποσπαστούν συνάδελφοι ;
Περισσεύουν άραγε αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας  Αθηνών , Διεύθυνση Ασφαλείας , Διεύθυνση Τροχαίας και Διεύθυνση Αλλοδαπών ; Σε αυτές τις Υπηρεσίες δεν έχουμε ελλείψεις στην οργανική τους δύναμη;
Γιατί εξαιρείται το προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί σε Ο.Μ.Ε.Ε.Τ. και ίσως κάποιοι να ήταν και επιθυμούντες ;
Γιατί εξαιρούνται όσοι υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών ;
Γιατί εξαιρούνται επιδεικτικά αστυνομικοί που προέρχονται από την Δ.Α.Ε.Α. αλλά είναι ονομαστικοποιημένοι σε φρούρηση ευπαθών στόχων; Μήπως γιατί είναι πλέον στην φύλαξη Κυβερνητικών Προσώπων ;
Γιατί εξαιρούνται επιδεκτικά Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. π.χ η Διεύθυνση Αερολιμένα ή υπερτροφικές Υπηρεσίες που ανήκουν  στο Αρχηγείο ; Υπάρχει μήπως επιλεκτική επιλογή ή μη επιλογή για άλλους λόγους που όλοι μας καταλαβαίνουμε ;
Υπηρεσίες που δεν ανήκουν διοικητικά στη Γ.Α.Δ.Α. θα συνδράμουν ποτέ στην μάχιμη αστυνόμευση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oμάδα Ειδικών Αποστολών Αστυνομίας Κρήτης


Πιστεύει άραγε κανείς από αυτούς που συνέταξαν την διαταγή αυτή ότι οι διμοιρίες των Υ.Μ.Ε.Τ.-Υ.Α.Τ. θα δεχτούν ουσιαστική ενίσχυση; Ας ρωτήσουν τους διμοιρίτες τι σημαίνει ουσιαστική ενίσχυση των διμοιριών.

Τις τελευταίες μέρες είχαμε αναδιανομή οχημάτων και εξοπλισμού σε ΄΄Ημέτερους΄΄ εις βάρος άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Σήμερα το σχέδιο προχώρησε σε αναδιανομή αστυνομικών σε Υπηρεσία εις βάρος άλλων υπηρεσιών και βέβαια ορισμένες ΄΄ αγαπητές ΄΄ στο απυρόβλητο. Όλο αυτό ενώ κανένας επικεφαλής Διεύθυνσης δε μπορεί να ορθώσει ανάστημα από τη στιγμή που οι επικείμενες καθυστερημένες κρίσεις αποτελούν ΄΄δαμόκλεια σπάθη΄΄ για τον καθέναν τους. Είναι ήλιου φαεινότερο ότι η Ηγεσία του Σώματος επιδιώκει να φέρει εσωστρέφεια στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος. Τις δικές της αδυναμίες, αστοχίες και ανικανότητες προσπαθεί να της μεταφέρει στο εσωτερικό μας. Όλα όμως τα ψέματα και οι πονηριές έχουν κοντά πόδια. Ότι και αν κάνετε, διώξεις συνδικαλιστών, στοχευμένες ενισχύσεις , στοχευμένες αποδυναμώσεις, συνδικαλιστικά παιχνίδια, στο τέλος το μόνο που θα καταφέρεται θα είναι να μας χαλυβδώνετε.

Κλείνοντας, για να προλάβουμε τους διάφορους πονηρούς, εντός και εκτός του συνδικαλιστικού κινήματος, ξανά λέμε ότι ζητούμε την ουσιαστική ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. και όχι αυτό το επιχειρησιακό ΄΄μόρφωμα΄΄ , μόνο και μόνο για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια μας. Όταν επί 3 χρόνια ζητούμε οι νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες να τοποθετούνται στα Μ.Α.Τ. κάποιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις ιδεοληψίες τους, καταργώντας τη ΔΕΛΤΑ και διαλύοντας τις διμοιρίες, αλλά σήμερα βλέποντας τι έχουν καταφέρει προσπαθούν λίγο πριν φύγουν να βάλουν ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο των Υπηρεσιών που ανήκουν στη Γ.Α.Δ.Α. και  υπολείπονται 4.000 περίπου οργανικών θέσεων.

 

 

Εμείς συμμέτοχοι σε αυτό δεν θα γίνουμε!!!

Από εδώ και πέρα θα μιλάμε με τις δράσεις μας!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΡΗΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τη στενή συνεργασία «Ρουβίκωνα» με Κούρδους αναρχικούς

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis