Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 12/05/2016

Σπείρα στη Θεσσαλονίκη που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών, εμπρησμών και «προστασίας» προσέφερε τις «υπηρεσίες» της και στον πρώην υπεύθυνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις σχέσεις με τους συνδέσμους των οπαδών. 

Όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που συνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η συμμορία είχε κάψει το αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου του προπονητή της Ξάνθης, ενώ είχε κάψει και το αυτοκίνητο της συζύγου ενός μάνατζερ ποδοσφαιριστών κάποιοι από τους οποίους πήγαν στον Ολυμπιακό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν εμπλοκή στις εξής υποθέσεις: 

- Εμπρησμό αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, ξημερώματα της 10-03-2015, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.

- Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο.

- Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου εκπροσώπου –μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός το προαναφερόμενο στέλεχος της ανώνυμης εταιρείας, ενώ ένας εκ των δραστών της επίθεσης είχε υπαλληλική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

- Εμπρησμός καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διενεργούνταν τυχερά παίγνια, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα της 02-10-2015. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε για ανταγωνιστικούς λόγους.

Η δράση στη Θεσσαλονίκη

Σε τουλάχιστον 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παρεἰχαν προστασία τα μἐλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με επικεφαλής ἐναν 38χρονο βαρυποινίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιἀστηκαν, η «ταρίφα» για την προστασία που πωλούσαν τα μἐλη της οργάνωσης κυμαινόταν από 250 έως 1.000 ευρώ.

Όταν τα θὐματα αρνούνταν να πληρὠσουν για προστασἰα, τα μέλη της οργάνωσης προκαλούσαν φθορἐς στα καταστήματα ενώ πολλές φορές μάλιστα προκαλούσαν σωματικές βλάβες στους υπαλλήλους των καταστημάτων. Να σημειωθεί ότι η σπείρα αριθμούσε πάρα πολλά μέλη, και στη δικογραφἰα που σχηματίστηκε αναφέρεται σειρά κακουργημάτων που βαρύνουν τα μἐλη της.

Μάλιστα, η υπόθεση σχετἰζεται με παλιότερες συλλήψεις που έγιναν τον Οκτὠβριο του 2015, σε υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν κρατούμενοι αλλά και ἐνας αστυνομικός  στη Θεσσαλονίκη, που διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, οποίος και συνελήφθη.

Εκτὀς από τα 19 μἐλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν τοτε, προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 36 ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών.

Είχα και καλάσνικοφ

Πέραν των προαναφερομένων, ο διευθύνων την ομάδα, σχεδίαζε και οργάνωνε την εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, όπου ήταν έγκλειστος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώθηκε και η συμμετοχή αστυνομικού, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αστυνομικός εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών.

Τέλος, από την ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε η προμήθεια δύο (2) πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV , τα οποία θα χρησιμοποιούσε η οργάνωση στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis