Πρώτες κρίσεις επί "Αριστεράς"! Ποια είναι τα συμπεράσματα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ

EKΠΛΗΚΤΗ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Πρώτες κρίσεις επί "Αριστεράς"! Ποια είναι τα συμπεράσματα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ

 

Για όσους ανησυχούσαν προεκλογικά για “ανατρεπτικές κινήσεις” του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστερής κυβέρνησής του στο στράτευμα ,θα πρέπει να είναι απολύτως ήρεμοι μετά από την πρώτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ επί Αλέξη Τσίπρα. Οι αποφάσεις κινήθηκαν στην λογική που όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης έχουμε συνηθίσει. Ισορροπίες, πολιτικές και προσωπικές κυριάρχησαν και το αποτέλεσμα που προέκυψε μπορεί να έχει αφήσει έκπληκτη την συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών αλλά τα σημάδια της ραγδαίας αλλαγής δεδομένων είχαν αρχίσει να φαίνονται ώρες πριν από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

 

Ποια είναι τα συμπεράσματα των κρίσεων:


*Ο ΑΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος μετά από την θητεία και στα ευρωπαϊκά σαλόνια πρέπει πάση θυσία να γράψει “οδηγό επιβίωσης” . Τα πήρε όλα στο 100%, απέφυγε την δυσάρεστη εξάμηνη περίοδο αποστρατείας ,θα φύγει από το ΓΕΕΘΑ με στολή και γαλόνια και έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι είχε το μοναδικό ταλέντο να “μαγεύει” και να βάζει στο τσεπάκι του υπουργούς. Ακόμη και τον φανατικό αντιμνημονιακό Πάνο Καμμένο! Άξιος συγχαρητηρίων για τις προσωπικές του επιτυχίες ο Α/ΓΕΕΘΑ.

•Συμπέρασμα δεύτερο είναι ότι με την χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ έγινε σαφές ποιος κάνει κουμάντο στο ΥΠΕΘΑ. Κι αυτός είναι ο Πάνος Καμμένος. Πέρασε όλα τα θέλω του και μέχρι στιγμής δεν έχει παραχωρήσει τίποτα. Μένει να δούμε αν θα κατορθώσει να “κουρέψει” και τις αρμοδιότητες του γραμματέα Γιάννη Ταφύλλη και να τον κάνει “Ειδικό” με αρμοδιότητες μόνο στο πολιτικό προσωπικό κι όχι “Γενικό” όπως ήταν ο Αντώνης Οικονόμου . Ο τελευταίος δικαιολογημένα αισθάνεται ευτυχής που ο φίλος του Μιχαήλ Κωσταράκος πέρασε κι αυτόν τον κάβο. 

•Ο Πάνος Καμμένος αποδείχτηκε επίσης μετρ της “στρατηγικής”. Το πρωί είχε συμφωνήσει με τους ΑΝΥΕΘΑ ,ΥΦΕΘΑ και τον γραμματέα -ακόμη δεν ξέρουμε αν είναι ειδικός ή γενικός- σε τελείως διαφορετικό σχήμα. Η διαρροή των ονομάτων από το ΥΠΕΘΑ του έδωσε την ευκαιρία να θέσει από μηδενική βάση τα ονόματα των Αρχηγών , ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην μεσημεριανή συνάντηση που είχαν. Κι εκεί φαίνεται ότι άλλαξαν όλα με το επιχείρημα ότι προέχει η “ηρεμία του στρατευματος” την οποία προφανώς εξασφαλίζει η παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μ΄ αυτή την άποψη δεν είχε μεγάλες αντιρρήσεις και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας,τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε και ενοχλημένος από την διαρροή την οποία…χρέωσε στην “αριστερή πτέρυγα” του ΥΠΕΘΑ κι έτσι δεν ήταν δύσκολο το πρωϊνό σχέδιο να αλλάξει.

•Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα να τοποθετηθεί στην θέση του Α/ΓΕΣ ο “στρατάρχης” Βασίλης Τελλίδης ,για τον οποίο εκτιμά ότι μπορεί να προχωρήσει την αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς, ήταν μια ακόμη “αδυναμία” της “αριστερής τριάδας” την οποία εκμεταλλεύθηκε ο Πάνος Καμμένος για να περάσει την δική του πρόταση. Ο Καμμένος δεν είχε καμία αντίρρηση για τον Τελλίδη . Είχε όμως για τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά. Δεν έδωσε τίποτα , πήρε αυτό που ήθελε . Την συναίνεση των άλλων δύο υπουργών για την αποστρατεία του.

Θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η περίοδος μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, οταν ο Α/ΓΕΕΘΑ θα αποχωρήσει με δόξα και τιμή. Και η συγκατοίκηση των υπουργών και των Αρχηγών .
 
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
 
onalert.gr