Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:46 | 08/12/2015

Στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων (2015-2016) πρόκειται να συμπεριληφθεί η Σχολή Πυροσβεστών, με έδρα την Πτολεμαίδα.

 

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα, μιλώντας (08/12) στην ΕΡΤ Κοζάνης, κατα το νέο ακαδημαϊκό έτος 110 εκπαιδευόμενοι και περίπου 60 εκπαιδευτές θα στελεχώσουν τη Σχολή Πυροσβεστών,που θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαίδα, φτάνοντας σε πλήρη λειτουργία τα 500στελέχη.
Όπως τόνισε, «η Περιφέρεια βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό του πολυθεματικού εκπαιδευτικού πάρκου Πολιτικής Προστασίας στους χώρους της πρώην ΑΕΒΑΛ, όπου αναμένεται να λειτουργήσει η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας φιλοξενώντας όλες τις διασωστικές ομάδες επί 6 μήνες για την λήψη της σχετικής πιστοποίησης αλλά και πυροσβέστες και εθελοντές από γειτονικά βαλκανικά κράτη με στόχο την εκπαίδευση τους».
Για την υλοποίηση του σχεδιασμού πραγματοποιούνται συσκέψεις συντονισμού στην Περιφέρεια, με το Δήμαρχο Εορδαίας για την πορεία παραχώρησης των εγκαταστάσεων.
Τεχνικα κλιμάκια πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα για αυτοψία και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ, όπου εχει προβλεφθεί η λειτουργία του πάρκου Πολιτικής Προστασίας.


*ΕΡΤ Κοζάνης Κώστας Δαβάνης

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

nantiareport.wordpress.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis