Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:04 | 03/01/2018
Η διακοπή λειτουργίας και του δεύτερου κινητήρα ήταν αυτή που ανάγκασε τους ιπτάμενους του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της 120 ΠΕΑ/363ΜΕΑ ανα το εγκαταλείψουν, λίγο πριν αυτό συντριβεί σε χερσαία έκταση δυο ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert το Τ-2 απογειώθηκε στις 11 το πρωί από την Καλαμάτα. Περίπου στις 11.55 και αφού ήδη είχαν συμπληρώσει πάνω από 40 λεπτά στην εκπαιδευτική αποστολή που πραγματοποιούσαν σε περιοχή ασκήσεων βόρεια της Καλαμάτας, ενημέρωσαν ότι ο ένας από τους δυο κινητήρες είχε ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας. 

Το μηχανικό πρόβλημα τους ανάγκασε να επιστρέψουν στη βάση τους. Μόλις λίγα λεπτά αργότερα και αφού πετούσαν περίπου δυο ναυτικά μίλια νότια της 120 ΠΕΑ, έχασαν και τον δεύτερο κινητήρα. Αυτή η εξέλξη τους οδήγησε στην εγκατάλειψη του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στην συνοικία Μπουρνιάς στην Καλαμάτα και κόπηκε στα δυο.  









Στο μικροσκόπιο των διερευνητών της ειδικής επιτροπής που έχει αναλάβει να εξακριβώσει τα αίτια του περιστατικού που σήμανε συναγερμό το πρωί στην Πολεμική Αεροπορία, θα βρεθούν όλα τα δεδομένα της εκπαιδευτικής πτήσης. Τόσο πριν όσο και μετά από την πραγματοποίησή της. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του OnAlert  εξετάζεται εάν το πρόβλημα που οδήγησε στην διακοπή των κινήτηρων, οφείλεται σε αμιγή βλάβη των κινητήρων αυτών καθαυτών ή εάν οφείλεται σε κάποια από τα σύστηματα, για παράδειγμα του καυσίμου, ή οποιουδήποτε άλλου συνδέεται με τη λειτουργία των κινητήρων. 

Οι δυο ιπτάμενοι παρελήφθησαν από αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που τους μετέφερε στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα και εν συνεχεία στο 251 ΓΝΑ, όπου εδώ και λίγη ώρα υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο, παρότι η κατάσταση τους όπως τόνιζε πηγή του ΓΕΑ είναι εξαιρετική. 



Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis