Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 17/05/2020

Οργανωμένη και απρόκλητη τακτική εφόδου χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πόλη της χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Καλλιθέας όπου βρισκόταν συγκεντρωμένος κόσμος.

«Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ κατέφθασαν συντονισμένα στην Πλατεία Καλλιθέας της Άνω Πόλης, με μοναδικό σκοπό τη βίαιη απομάκρυνση των νεαρών που παρευρίσκονταν στον χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αντί σύστασης, ή έστω προσπάθειας επιβολής των οριζόμενων διοικητικών προστίμων, ακολούθησαν μια οργανωμένη και απρόκλητη τακτική εφόδου, σε αντίθεση με όσα κάποια «φιλικά» προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, αφήνουν να εννοηθεί. Αφού περικύκλωσαν την περιοχή, προχώρησαν αιφνιδιαστικά στην τυφλή ρίψη κροτίδων λάμψης και την εκτεταμένη χρήση χημικών, αδιάκριτα στους παριστάμενους στον χώρο της πλατείας. Η μανία τους ήταν μάλιστα τέτοια που είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και τον τραυματισμό έντρομων νεαρών κοριτσιών, που δεν είχαν τη δυνατότητα να διαφύγουν», επισημαίνει στην καταγγελία ο ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πόλης.

Μάλιστα γίνεται αναφορά στις προχθεσινές εικόνες συνωστισμού στην Πλατεία Ομόνοιας, απουσία τήρησης των πολυσυζητημένων μέτρων προστασίας, «με τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη σε ρόλο τηλεοπτικού αστέρα, αλλά και η προσωπική συναυλία που στήθηκε για χάρη του Κ. Μητσοτάκη, με την παρουσία της Πρωτοψάλτη και πρωτεργάτη και πάλι τον ανιψιό του Πρωθυπουργού, δεν συνιστούν απλώς τυχαία σφάλματα μιας διαφορετικής-ανώτερης κατηγορίας πολιτών».
«Η επιλεκτική απουσία της αστυνομίας αποδεικνύει εμπράκτως ότι η ισονομία, ως θεμελιώδης συνταγματική αρχή, δεν σημαίνει τίποτα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχει να ζηλέψει πολλά πια, από καθεστώτα απολυταρχικού τύπου. Η επαναλαμβανόμενη επιλογή της Αστυνομίας να προχωρά σε τυφλές και βίαιες επιθέσεις, με τραυματισμούς πολιτών σε χώρους όπου τα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά καθιστούν απίθανη την παρουσία κάποιου Μπακογιάννη, όπως οι γειτονιές της Άνω Πόλης, δεν είναι τυχαία, αλλά απολύτως κατευθυνόμενη και φέρει σφραγίδα ατομικής ευθύνης.  Αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη! Καταδικάζουμε απερίφραστα το σημερινό επεισόδιο, αλλά ακόμα περισσότερο την αδιανόητη τακτική διάκρισης των πολιτών σε κατηγορίες και αξιώνουμε την άμεση ενεργοποίηση της Πολιτείας, εάν δεν έχει και αυτή κατ’ουσία καταλυθεί», καταλήγει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Άνω Πόλη.

Πηγή:  voria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis