Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 24/03/2015
Ο πυρήνας Ηρακλείου της οργάνωσης Αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI - IRF) ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας στα δικαστήρια του Ηρακλείου Κρήτης.
 
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου «σήμερα τα ξημερώματα ανατινάξαμε μια απο τις 4 εισόδους-εξόδους του δικαστηρίου στο κέντρο του Ηρακλείου. Η επίθεση αυτή ήταν συμβολική.Σε πείπτωση δολοφονίας ή πρόκλησης μόνιμου προβλήματος στην υγεία απεργού πείνας, η φωτιά που καίει μέσα μας θα κάνει τη νύχτα μέρα. Αυτο δεν είναι απειλή. Είναι υπόσχεση. Δύναμη στους ελεύθερους φυλακισμένους».
 
Οι δράστες περιέλουσαν την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου με βενζίνη και λάδι και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, ενώ στο σημείο τοποθέτησαν και ένα γκαζάκι που εξερράγη.
 
Έξω από τα δικαστήρια διερχόταν ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε περιπολία και όταν είδε τη φωτιά σταμάτησε να δει τι είχε συμβεί.
 
Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν την πόρτα, εξερράγη το γκαζάκι και, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια.
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis