Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 30/03/2015

Σχέδιο δολοφονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, είχαν το καλοκαίρι του 2014, οι φυλακισμένοι Πυρήνες και οι «εξωτερικοί» συνεργάτες.

Η υλοποίηση της δολοφονικής επίθεσης αναβλήθηκε για να μην... καθυστερήσει τον Γοργοπόταμο. Οι σημειώσεις τους, στις αρχές Ιουλίου 2014 με αποδέκτες τον «Ιάσωνα» και τον Χριστόδουλο Ξηρό, κάνουν λόγο για αναβολή εξόντωσης του «σαδιστικού καθικιού», όπως αναφέρουν τον υποψήφιο στόχο τους. Αυτές οι αναφορές έχουν επισημανθεί στον αρμόδιο Ειδικό Εφέτη Ανακριτή κ. Ευτύχη Νικόπουλο, ο οποίος πολύ πιθανόν να διαχωρίσει το συγκεκριμένο σημείο για τη διενέργεια αυτόνομης έρευνας, καθώς δεν αποκλείει την πιθανότητα αυτή η υπόθεση να σχετίζεται με την άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη, στις 21 Φεβρουαρίου 2015, σε παραλιακό οικισμό της Στυλίδας Φθιώτιδας.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν αυτή η «αναβολή» εκτέλεσης να τελείωσε μετά την 3η Ιανουαρίου 2015, ημέρα σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού και αποκάλυψης του σχεδίου ανατίναξης των φυλακών, και να μετατράπηκε σε δολοφονική «εκδίκηση» μελών της νεοτρομοκρατίας και στελεχών της Greek Mafia.

Σχέδια σε ρεβεγιόν με... λύρα

Με μια... λύρα στο χέρι ο «Μανώλης της 17Ν», Χριστόδουλος Ξηρός και «θεατές» τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ξεκινούν το... ρεβεγιόν των Χριστουγέννων του 2013, το οποίο εξελίσσεται και την Πρωτοχρονιά, μία μέρα πριν την από κοινού απόφαση απόδρασης του μέλους της 17Ν. Στα βίντεο και τις εικόνες μέσα από τις φυλακές, Πυρήνες και Ξηρός, έχουν ήδη σχεδιάσει τα πρώτα στάδια της κάλυψής και τα μελλοντικά πλάνα για δολοφονικές βομβιστικές και «γαζωματικές» επιθέσεις εναντίον ατόμων που σχετίζονται με την αστυνομία και το σωφρονιστικό σύστημα, όπως καταγράφουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου στην ογκωδέστατη δικογραφία του σχεδίου Γοργοπόταμος.

Μετά τις αποτυχημένες «προσπάθειες» για μαζική δολοφονία αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, στις 29 Απριλίου 2014, με αφορμή τον θανατηφόρο βασανισμό του Ιλία Καρέλι, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, και μία «τζούφια» βόμβα στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, οι έγκλειστοι Πυρήνες σχεδίαζαν χτύπημα εναντίον στελέχους του σωφρονιστικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια των σημειωματικών «τηλεδιασκέψεων», εκφράστηκε η αρνητική άποψη των περισσοτέρων για μία τέτοια επίθεση, προκειμένου να «αφοσιωθούν» στην υλοποίηση του Γοργοπόταμου.  

Σημειώσεις «αναβολής» 

«Γεια σας αδέρφια. Διαβάσαμε τα γράμματά σας και διαπιστώσαμε την αρνητική σας άποψη για το χτύπημα που θέλαμε να γίνει στο σαδιστικό καθίκι. Θεωρούμε πως σας έχουμε εξηγήσει αναλυτικά (τόσο πολιτικά όσο και υπαρξιακά) τους λόγους που θα ήταν σημαντικό να γίνει αυτή η επίθεση. Διαβάσαμε και εμείς με τη σειρά μας τους λόγους για τους οποίους θεωρείτε ότι δεν είναι καλό να προκριθεί αυτή τη στιγμή η τιμωρία του π...» γράφουν έγκλειστοι απευθυνόμενοι στον «Ιάσωνα» και τον «Νίκο»-Χριστόδουλο Ξηρό.

 

 

 

 

Στη συνέχεια της επιστολής καταγράφουν την τελεσίδικη απόφασή τους για απόσυρση όλων των προτάσεων χτυπημάτων προκειμένου να ασχοληθούν αποκλειστικά με τον Γοργοπόταμο και τις δοκιμές βομβών-«πυραύλων» σε προτεινόμενους χώρους, όπως στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμο, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

«Οι παρατηρήσεις σας για την καθυστέρηση του Γόργο και η απόσπαση της προσοχής μας με άλλα θέματα (π.χ. σαδιστής) πιθανόν θα έβλαπτε τον Γόργο. Απλά καμιά φορά επειδή η φυλακή κρύβει παγίδες, παγιδεύεσαι σε ‘μαξιλαράκια’ και σκέφτεσαι κάπως κοντόφθαλμα. Δηλαδή νοιώθεις ικανοποίηση απ’ την π.χ. τιμωρία του σαδιστή, που αυτομάτως θα ‘ανεβάσει’ τις ‘μετοχές’ σου στον κόσμο της φυλακής, ξεχνώντας όμως πως ακόμα και έτσι παραμένεις αιχμάλωτος. Τελικά αυτά τα ‘μαξιλαράκια’ πιο πολύ μας κάνουν να κοιμόμαστε... Για αυτό τα εγκαταλείπουμε και φορτσάρουμε στον Γοργοπόταμο» τονίζουν χαρακτηριστικά στην ίδια επιστολή.

Χάρτες τοίχων φυλακής

Μετά την «αναβολή» της εκτέλεσης σωφρονιστικού υπαλλήλου, τα έγκλειστα μέλη των Πυρήνων, προέβησαν σε μία απίστευτη προεργασία για την εσωτερική υλοποίηση του σχεδίου, χαρτογραφώντας και σχεδιάζοντας τα «τρωτά» σημεία της φυλακής, με κάθε λεπτομέρεια. Προβαίνουν σε μαζικές επιστολές σχετικών σημειώσεων συνοδευόμενες από βίντεο, φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα και χρονομέτρησης των διαδρομών και κινήσεων.

Ως σημείο τοποθέτησης του αυτοκινήτου με τη βόμβα - «πύραυλο», καθορίζεται εκείνο, που θα συνδυαστεί εσωτερικά με δική τους βόμβα, στον χώρο των ανοικτών επισκεπτηρίων, στο σημείο «30» του δικού τους σχεδιαγράμματος, ενώ εκείνοι θα βρίσκονταν καλυμμένοι στο «32» ξαπλωμένοι πίσω από τον τοίχο έξω από το ΚΕΘΕΑ. «Το παράθυρο με τα υαλότουβλα στο επισκεπτήριο ‘βλέπει’ έξω 100%», γράφουν για το σημείο τοποθέτησης των δικών τους βομβών που θα πυροδοτούσαν με κινητά τηλέφωνα.

Οι φυλακισμένοι, απευθύνονται κυρίως στον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος κατά τη διάρκεια των... ρεβεγιόν με τη λύρα, έχει κινηθεί μαζί τους στους χώρους που έχουν σχεδιάσει να χτυπήσουν και να κινηθούν. «Εσύ θυμάσαι το χώρο και έχεις εικόνα της φυλακής» του γράφουν χαρακτηριστικά. 

Εκτέλεση «μήνυμα»

Η άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, δεν αποκλείεται να αποτελεί την άμεση αιματηρή πράξη αντεκδίκησης μελών της νεοτρομοκρατίας και στελεχών της Greek Mafia, για τις συλλήψεις ατόμων που σχετίζονταν με το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Παράλληλα με την εκδίκηση όμως, η δολοφονία μπορεί να είχε και στόχο την «αντικατάσταση» της διοίκηση των φυλακών Δομοκού από... αρεστούς του ποινικο-τρομοκρατικού ιερατείου. «Δεν αποκλείεται ο Γκαλιμάνης να ήταν ένα ‘εμπόδιο’ στα σχέδια τους να μετατρέψουν τις φυλακές σε ‘αρχηγείο’ Ελληνικής Μαφίας και νεοτρομοκρατίας, όπως φάνηκε πρόσφατα στην υπόθεση της ‘Λίτσας’. Ενδεχομένως να ήθελαν να βάλουν τους ‘δικούς’ τους προκειμένου απερίσπαστοι να κινούν τα νήματα των εγκληματικών οργανώσεων και της τρομοκρατίας» ισχυρίζονται οι ίδιοι αξιωματικοί.

Οι δράστες, όπως είχε καταγράψει ο «Ελεύθερος Τύπος», έχουν κινηθεί με «νευρικές», «σπασμωδικές» κινήσεις, δίνοντας χαριστικές βολές στο θύμα τους, παρόμοιες με εκείνες του δράστη της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, την οποία ανέλαβαν οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις». Οι πολλές σφαίρες δείχνουν μίσος, μένος, ίσως έλλειψη «επαγγελματισμού» και «ανασφάλεια» για το θανατηφόρο αποτέλεσμα, ενώ ενδεχομένως έχουν και χαρακτήρα παραδειγματισμού και εκφοβισμού του επαγγελματικού χώρου του θύματος. «Ποινικό, τρομοκρατικό ή ‘μίξη’, υπάρχει μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες, κάτι που θα δούμε στο μέλλον» αποκαλύπτουν αστυνομικοί που χειρίζονται προσεκτικά την υπόθεση.

Την ίδια ώρα γίνεται παράλληλη έρευνα για τον εντοπισμό της «διαδρομής» του δολοφονικού πολεμικού Καλάσνικοφ, που για σχεδόν 2,5 χρόνια μετά τη χρησιμοποίησή του σε απόπειρα διάρρηξης τράπεζας στον Ασπρόπυργο είχε μείνει… παροπλισμένο και ανασύρθηκε για να σκοτώσει τον 47χρονο Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Αν και η άγρια δολοφονία συγκεντρώνει περισσότερα ποινικά χαρακτηριστικά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ανοίγουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να προέρχεται από «μικτή» ομάδα ποινικών και νεοτρομοκρατών, όπως είχε παρατηρηθεί σε περιπτώσεις του παρελθόντος και πρόσφατα στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis