Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:13 | 14/11/2017

Ένα 24ωρο πριν αρχίσουν οι εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι επιτελείς της ΕΛΑΣ έχουν έτοιμα τα μέτρα τόσο για την πορεία αλλά και την αποφυγή επεισοδίων.

Η ανησυχία των αρχών ασφαλείας για το τι θα ακολουθήσει από τους γνωστούς κουκουλοφόρους είναι διάχυτη, ενώ κομβικό είναι και το ερώτημα αν μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα έχουν αποχωρήσει από το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο τα άτομα που το έχουν καταλάβει για να κάνουν την εκδήλωση που ονομάζουν "1ο φεστιβάλ εξέγερσης".

[custom:google-ads]

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προμηθευτεί φαγητά και sleeping bags.

Η ΕΛΑΣ θεωρεί ότι είναι πολύ βασικό να μην υπάρχουν καθόλου άτομα μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου όταν θα κλείσουν οι πόρτες του για την  πορεία. Γι’ αυτό και αμέσως μόλις ξεκινήσει η πορεία, διμοιρίες θα κυκλώσουν το κτίριο και κανένας δεν θα μπορεί να μπει ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο από μπαχαλάκιδες. 

Πάντως οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών που θα πάρουν μέρος φέτος στις εκδηλώσεις, ενώ θα υπάρξουν και ομάδες προελέγχων κυρίως στους σταθμούς του μετρό.

Σε στενό αστυνομικό κλοιό όμως θα είναι και τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 

Μίνα Καραμήτρου

 

www.cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis