Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 10/09/2020

Το ενδεχόμενο η φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια να μην είναι τυχαίο εξετάζουν οι αρχές. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, είχαν προηγηθεί διάλογοι μίσους μεταξύ μεταναστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μιλούσαν για καταστροφή όλης της Ελλάδας.

Στο μήνυμα του, κάποιος αλλοδαπός που ζούσε χρόνια στο ΚΥΤ της Μόριας, είπε ότι γνωρίζει τον λόγο της εξέγερσης και έριξε την ευθύνη στους Αφγανούς, που εδώ και πολύ καιρό, έβαζαν συνεχώς φωτιές περιμετρικά του καταυλισμού, στους ελαιώνες.

Ένας άλλος, συνομιλώντας προφανώς με κάποιον από τους εμπρηστές, του είπε ότι: «Θεού θέλοντος, όλη η Ελλάδα θα καεί, με τον τρόπο που το κάνατε στη Μόρια».

Υπάρχει επίσης η εκτίμηση από κάποιον τρίτο, ότι «η εξέγερση είναι έργο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών». Όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά περισσότερα, ήδη εξετάζονται πολύ προσεκτικά από τις αστυνομικές Αρχές.

Η πίεση ωστόσο στο ΚΥΤ της Μόριας άρχισε με την εφαρμογή του σχεδίου «Αγνοδίκη». Το σχέδιο υγειονομικού αποκλεισμού των δομών φιλοξενίας, για τον περιορισμό διασπορά του κορωνοϊού. Αυτός ο υγειονομικός αποκλεισμός, φαίνεται ωστόσο ότι ήταν απλώς η αφορμή για την εξέγερση που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του καταυλισμού.

Έσβησε η τελευταία φωτιά στη Μόρια

Έσβησε η τελευταία φωτιά που είχε ξεσπάει στις 2.30 το μεσημέρι σε τμήμα του καταυλισμού της Μόριας που δεν είχε καεί στις τέσσερις προηγούμενες φωτιές που κατέστρεψαν τον καταυλισμό.

Η μεσημεριανή φωτιά ήταν η τέταρτη από το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου η καταστροφή του καταυλισμού τόσο στο χώρο του ΚΥΤ όσο και έξω από αυτό στον ελαιώνα που το περιέβαλε είναι πλέον ολοκληρωτική.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis