Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:38 | 16/07/2018

Σύμφωνα με το The Trace, η LodeStar Firearms αναπτύσσει ένα έξυπνο πιστόλι 9 χιλιοστών που διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID), η οποία μπορεί να αποκρούσει τους χάκερς. Η λιανική τιμή του όπλου θα είναι περίπου 750 δολάρια και ο στόχος είναι να το διαθέσει το 2019. Το πιστόλι σχεδιάστηκε από τον Ernst Mauch, πρώην μηχανικό της Heckler & Koch που εργαζόταν στο παρελθόν στην Armatix αλλά έφυγε μετά από διαφωνία για τον τρόπο που η εταιρεία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε το πιστόλι iP1.

Το ήδη αμφισβητούμενο iP1 δέχθηκε έντονη κριτική πέρυσι όταν ένας χάκερ απέδειξε ότι ήταν σε θέση να παρακάμψει το σύστημα ασφαλείας του πυροβόλου όπλου, το οποίο περιλαμβάνει πυροδότηση όταν συνδυάζεται με ένα συνοδευτικό ρολόι καρπού RFID, για να το πυροδοτήσει με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μαγνητών αξίας 15 δολαρίων.

Αυτό δεν θα συμβεί με το όπλο της LodeStar, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Gareth Glaser.

[custom:google-ads]

Το έξυπνο όπλο θα έχει μη μαγνητική ασφάλεια και θα ρίχνει μόνο όταν βρίσκεται σε απόσταση 10 εκατοστών από ένα τσιπ, πράγμα που καθιστά δυσκολότερες τις παρεμβολές στο όπλο, όπως υποστηρίζει ο Glaser.

Σε μια συνέντευξη με το NBC Philadelphia, ο Glaser αναφέρεται στο τσιπ ως ένα "κλειδί" που θα τοποθετείται σε ένα ρολόι ή ένα δαχτυλίδι, σε ένα βραχιόλι ή πολύ πιθανώς εμφυτευμένο ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη σας ".

Το όπλο της LodeStar έχει πλεονέκτημα έναντι του iP1 τόσο λόγω της "αυξημένη αναχαιτιστικής ικανότητας όσο και της καλύτερης τιμολόγησης", δήλωσε ο Glaser στο The Trace. Το iP1 γεμίζει με .22 LR και κοστίζει σχεδόν $ 1.800 όταν συνδυάσει κανείς το κόστος της βασικής έκδοσης με το ρολόι RFID. Αντίθετα, το LodeStar παίρνει σφαίρες 9 χιλιοστών και θα είναι διαθέσιμο για περίπου $ 750.

Οι απεικονίσεις μηχανικών του LodeStar smart gun μοιάζουν με τα παραδοσιακά μοντέλα Glock και Heckler & Koch, σε αντίθεση με τον υπερβολικά φουτουριστικό σχεδιασμό του iP1. (το οποίο εικονίζεται παραπάνω)


"Η αγορά των ιδιωτών είναι ο στόχος μας", δήλωσε ο Glaser. "Θα πάμε στους ιδιώτες και θα πούμε," Το όπλο που έχετε για την άμυνα στο σπίτι, πρέπει να είναι ένα έξυπνο όπλο. Είναι μια ασφαλέστερη επιλογή. "

Ο Glaser αναφέρει τον περίφημο Νόμο περί προστασίας ανηλίκων από πυροβόλα όπλα του New Jersey, ο οποίος ορίζει ότι εφόσον έξυπνα όπλα διατίθενται στο εμπόριο σε οποιαδήποτε πολιτεία, τότε μόνο όπλα με την τεχνολογία αυτή μπορούν να πωληθούν στην πολιτεία (New Jersey)- ως τον βασικό λόγο για τον οποίο τα έξυπνα όπλα δεν έχουν γίνει αποδεκτά στις Ηνωμένες Πολιτείες . Ο νόμος έχει οδηγήσει σε μποϊκοτάζ για να αποφευχθεί η εφαρμογή του, ανέφερε ο The Trace.

Αλλά ένας νέος νόμος που προτείνεται στο New Jersey προβλέπει ότι όταν τα έξυπνα όπλα θα είναι διαθέσιμα, «όλα τα καταστήματα όπλων θα πρέπει να φέρουν τουλάχιστον ένα», το οποίο ο Glaser ισχυρίζεται ότι είναι πολύ πιο λογικό.

Εάν περάσει ο νόμος, η Glaser ελπίζει ότι η εταιρεία του θα είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την έξυπνη αγορά όπλων. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η δυναμική
 

Πηγή: personaldefenseworld.com

Επιμέλεια μετάφρασης: policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis