Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 05/10/2015

Ο εραστής πυροβόλησε το σύζυγο. Η παράνομη ερωτική σχέση, η πρόθεση διαζυγίου από τη γυναίκα και η αλλαγή της απόφασής της προκειμένου να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στο γάμο της, ήταν σύμφωνα, με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η αιτία που προκάλεσε την ένοπλη επίθεση του εραστή εναντίον του συζύγου της. 
Ο Αλβανός, που διατηρούσε κατάστημα με ταπετσαρίες στα Ιλίσια, στο οποίο εργαζόταν στο παρελθόν η γυναίκα, το μεσημέρι της 25ης Σεπτεμβρίου πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά το σύζυγο. Από τότε είχε εξαφανιστεί, έως την Τετάρτη, όταν μαζί με δικηγόρο παραδόθηκε, συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και χθες πήγε στον ανακριτή. 

Το συμβάν

Το περιστατικό συνέβη στο κατάστημα του Αλβανού στη συμβολή των οδών Ξενίας και Ιλισίων, όταν το θύμα πήγε να του ζητήσει να μην ενοχλεί την οικογένειά του. Εκείνη τη μέρα ο Αλβανός τον κατηγορούσε ότι του έκλεψε τις πινακίδες του αυτοκινήτου, κάτι που αποτέλεσε την αφορμή για να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει το θύμα. 
Από τις καταθέσεις που είχαν λάβει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχε προκύψει ότι η σύζυγος του θύματος είχε ζητήσει από τον Αλβανό, με τον οποίο είχε αναπτύξει σχέσεις το διάστημα που εργαζόταν για λογαριασμό του, να είναι μάρτυρας στην αίτηση διαζυγίου που είχε αποφασίσει να υποβάλει. 
Εκείνος δέχτηκε να τη βοηθήσει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, το θύμα μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν, αντί να πάρουν διαζύγιο, να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στο γάμο τους. Δεν ήθελαν τα δύο ανήλικα αγόρια τους να ζήσουν χωριστά και κάτω από δυσάρεστες συνθήκες γι’ αυτά. 

Ανατροπή

Οταν η γυναίκα ανακοίνωσε την απόφασή της στον πρώην εργοδότη της ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ο Αλβανός, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν αποδέχθηκε την απόφασή της, είχε γίνει ενοχλητικός με καθημερινές οχλήσεις και τηλεφωνικές πιεστικές επικοινωνίες. Ο σύζυγός της του ζήτησε να μείνει μακριά από την οικογένειά του, ωστόσο ο Αλβανός ήταν ολοένα και πιο απειλητικός. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης αρχικά έκρυψε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του και κατηγόρησε το θύμα ότι δήθεν τις έκλεψε εκείνος.
Επεδίωκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να στήσει ένα ακόμη περιστατικό έντασης. Πήγε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε η οικογένεια και κάλεσε το σύζυγο να κατέβει κάτω. Μετά από μία έντονη λεκτική αντιπαράθεση έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του συζύγου τραυματίζοντάς τον στο λαιμό και την κοιλιά. Στη συνέχεια διέφυγε και εξαφανίστηκε. Το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε την περασμένη Τετάρτη μετά την παράδοσή του στους αστυνομικούς. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

e-typos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis