Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 14/06/2019

Έχουμε συνηθίσει όταν μιλάμε για το επάγγελμα του πυροσβέστη να αναφερόμαστε σε άνδρες. Ωστόσο η πυροσβεστική έχει και γυναίκες και μάλιστα μάχιμες και ισάξιες των αρρένων συναδέλφων τους.

Κι ενώ η εικόνα των ένστολων γυναικών στα σώματα ασφαλείας όπως είναι η αστυνομία και ο στρατός μας είναι οικεία, η αλήθεια είναι πως δεν μας περνά από το μυαλό εύκολα η εικόνα μιας γυναίκας να μάχεται με τις φλόγες. Ίσως…γιατί είναι λίγες σε όλη την Ελλάδα και δεν έχουμε εξοικειωθεί ακόμη με αυτές.

[custom:google-ads]

Το σίγουρο είναι πως όπου τις συναντήσει κανείς θα αποσπάσουν τα βλέμματα του θαυμασμού αλλά και της απορίας..

Μια από αυτές τις λιγοστές θαρραλέες γυναίκες συναντήσαμε σήμερα.

Η  Πυρονόμος Σουλτάνα Πούλιου υπηρετεί στο πυροσβεστικό σώμα εδώ και 13 χρόνια και ενημερωθήκαμε ότι μαζί της, στον νομό Σερρών συνυπηρετούν άλλες 7.

Με εικόνες και μνήμες από τον πυροσβέστη πατέρα της αποφάσισε και η ίδια να ακολουθήσει τον δρόμο αυτό , της προστασίας και της προσφοράς.

Ο πρώτος διορισμός της ήταν στην Αθήνα και κατόπιν εξετάσεων και με την πάροδο των ετών κατέκτησε τον βαθμό της πυρονόμου και έχει παρευρεθεί στην κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών όπως αυτή της Πεντέλης και της Ρόδου.

Η δουλειά της είναι δύσκολη και απαιτητική με χαρές, λύπες και έντονα συναισθήματα. Παρόλα αυτά κατορθώνει να ανταπεξέρχεται το ίδιο καλά και στις οικογενειακές της υποχρεώσεις οι οποίες είναι εξίσου απαιτητικές.

Η εκπαίδευση της είναι διαρκής και βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, ακολουθώντας το καθημερινό της πρόγραμμα και συμβούλεψε τις νέες κοπέλες που σκοπεύουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα, να το αγαπούν.

Κλείνοντας τη συζήτηση μας μας μίλησε και ο επιπυραγός του πυροσβεστικού σώματος Παντελής Παντελιάδης κάνοντας αναφορά στο έργο του πυροσβέστη το οποίο είναι ποικιλόμορφο και αφιερωμένο στην προσφορά παντός είδους.

Ρεπορτάζ για το Επιλογές Αφροδίτη Σπυρίδων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis