Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 02/09/2019

Άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης στο Συνοικισμό τα ξημερώματα της Κυριακής

Αψήφησαν τον κίνδυνο για άλλη μια φορά οι πυροσβέστες στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής καταφέρνοντας να διασώσουν ηλικιωμένη γυναίκα μέσα από τις φλόγες.

Σαν βγαλμένη από ταινία, η ιστορία που έζησαν.

Μετά τις 3.20 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική έλαβε κλήση από απεγνωσμένους ανθρώπους για πυρκαγιά στον Συνοικισμό. Έξι άντρες της υπηρεσίας με τρία οχήματα έσπευσαν στο συμβάν.

Η σκάλα σε ένα διώροφο σπίτι, διπλοκατοικίας, από τις προσφυγικές κατοικίες του Συνοικισμού είχε πάρει φωτιά και στον πρώτο όροφο μια ηλικιωμένη γυναίκα βρίσκονταν σε απόγνωση μαζί με τον γιο της, ενώ ήδη η αποθήκη του σπιτιού είχε καεί ολοσχερώς. Άμεσα και αψηφώντας τον κίνδυνο οι πυροσβέστες διέσωσαν τον γιο της και ο ένας πυροσβέστης πήρε στην πλάτη την ηλικιωμένη γυναίκα, σώζωντάς και τους δύο από τις αναθυμιάσεις.

Ταυτόχρονα έγινε άμεση κατάσβεση της φωτιάς, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι ζημιές που υπολογίζονται σε 5 χιλιάδες ευρώ και να διασωθεί η μικρή περιουσία δύο νοικοκυριών της διπλοκατοικίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Αυτόπτες μάρτυρες που ευχαρίστησαν τους πυροσβέστες για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά τους με κίνδυνο τη ζωή τους, πήραν την απάντηση από τους ίδιους τους πυροσβέστες: «Διακινδυνεύουμε έτσι κι αλλιώς τη ζωή μας, κάνουμε το καθήκον μας».

Κι όλ’ αυτά ενώ είναι γνωστό ότι το προσωπικό είναι αρκετά μικρό σε σχέση με τις ανάγκες του νησιού…

ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

stonisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis