Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 07/06/2016

Σύμφωνα με την Π.Υ. Αγρινίου, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ στο Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου, στη θέση Βρύση  και στο σημείο μετέβησαν 4 πυροσβεστικά οχήματα. Κάηκαν τέσσερα στρέμματα βάλτων από καλάμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων, η φωτιά προκλήθηκε όταν κάτοικος της περιοχής έκαιγε ξερά χόρτα και έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να «αρπάξουν» και τα τριγύρω χόρτα και τα καλάμια. Η φωτιά μεγάλωσε και απειλήθηκαν οικίες της γύρω περιοχής και στο σημείο, έφτασε η Π.Υ. Αγρινίου, όπως αναφέρθηκε. Η κατάσβεση κράτησε αρκετή ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων που ήταν παρόντες, ένας πυροσβέστης έπεσε σε πηγάδι το οποίο ήταν γεμάτο νερό.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μέσα στον πανικό της πυρκαγιάς, δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν τους πυροσβέστες για την ύπαρξη του πηγαδιού με αποτέλεσμα ο πυροσβέστης να μην το αντιληφθεί στην προσπάθειά του να προλάβει τη φωτιά από τα επεκταθεί περεταίρω και να πέσει μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, ύστερα από τις προσπάθειες των υπόλοιπων πυροσβεστών, ο πυροσβέστης κατάφερε τελικά να βγει από το πηγάδι σώος και αβλαβής.

 

agrinioreport.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis