Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 16/02/2018

Στις 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε άσκηση από την Π.Υ. Ιεράπετρας, με αντικείμενο την μερική κατάρρευση οικίας, λόγω σεισμού, στην περιοχή Αγία Φωτιά Ιεράπετρας. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε προσομοίωση κατάρρευσης διώροφης οικίας – τμήμα της θα έχει υποστεί ολική κατάρρευση και τμήμα της μερική κατάρρευση – που θα έχει εγκλωβισμένα άτομα στο εσωτερικό, ώστε να εργαστούν στο χώρο Πυροσβεστικές Δυνάμεις (από το Π.Κ. Σητείας, την Π.Υ. Ιεράπετρας και την 3η ΕΜΑΚ), η Πολιτική Προστασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ και ιδιώτες. 

Σκοπός της άσκησης είναι να αναδειχτούν οι δυσκολίες στην έρευνα και διάσωση από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ρεαλιστικές συνθήκες και πως μπορεί η Υπηρεσία να συνεργαστεί με άλλους εμπλεκόμενους φορείς για καλύτερα αποτελέσματα. 








Την άσκηση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης Αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης, ο Διοικητής 3ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς, ο Διοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας Αντιπύραρχος Παναγιώτης Καράμπελας, ο Αναπληρωτής Διοικητής Π.Υ. Αγίου Νικολάου Επιπυραγός Κωνσταντίνος Γεροδήμος, ο ιδιοκτήτης της οικίας που κατεδαφίστηκε για τις ανάγκες της άσκησης Ρούντολφ Ούλινγκερ, ο υπεύθυνος Μηχανικός του ιδιοκτήτη Χέλμοντ Γκρίσινγκερ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κρήτης για το νομό Λασιθίου Γουλιδάκης Ιωάννης, η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας αρμόδια για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ρουμελιωτάκη Μαρία, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας Αρακαδάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ιεράπετρας Μαμαντόπουλος Αντρέας, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιεράπετρας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, και των εθελοντικών ομάδων της Κρήτης.

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis