Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:11 | 11/07/2019

Για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής και τις διασώσεις ανθρώπων από την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος.

«Μέχρι στιγμής τα γεγονότα έχουν καταγραφεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βασίλης Βαρθακογιάννης, μιλώντας στον «Realfm».

«Οι δυνάμεις μας από την πρώτη στιγμή με εντολή του αρχηγού τέθηκαν σε γενική επιφυλακή. Δυστυχώς είχαμε και τα έξι νεκρά άτομα από την περιοχή της Σωζόπολης, της Νέας Πλάγιας και της Ποτίδαιας. 

Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 διασώσεις σε κατοικίες, οχήματα και πάρα πολλά άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής για τη Χαλκιδική και τις εικόνες-σοκ από τη θεομηνία.

Εν συνεχεία ο κ.Βαρθακογιάννης είπε για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική «Οι τραυματισμοί δεν ήταν από πλημμυρικά φαινόμενα, ήταν από αντικείμενα που αιωρούνταν και κατά την πτώση τους χτύπησαν πάνω σε άτομα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

[custom:google-ads]

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για το εάν υπάρχουν αγνοούμενοι, είμαστε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κέντρα επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ…

Το κέντρο επιχειρήσεων Πολυγύρου έλαβε περισσότερες από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας και οι κλήσεις αυτές αφορούσαν διασώσεις, αντλήσεις και πάρα πολλές κοπές δέντρων. Είμαστε σε επιφυλακή και συνεχίζονται οι έρευνες».

Εντωμεταξύ, ανοιχτοί είναι πλέον όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, όπως ξεκαθάρισε ο συντονιστής επιχείρησης του Πυροσβεστικού Σώματος, Σπύρος Βαρσάμης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρσάμης η Πυροσβεστική επιχειρούσε όλη τη δύσκολη νύχτα στη Χαλκιδική και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και εξακολουθεί να είναι σε επιφυλακή, μετά τη φονική κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει έχουμε έξι νεκρούς και αγνοείται αλιέας στην περιοχή της Καλλικράτειας, ενώ υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε δίκτυα, σπίτια, επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις.

Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι καλύτερη, γίνεται έλεγχος σε όλα τα σημεία, ωστόσο, οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί.

«Ελέγχουμε όλους τους δρόμους στη Χαλκιδική»

Δείτε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Σπύρου Βαρσάμη για την κατάσταση στη Χαλκιδική στο TyposThes:


Η συνδρομή του στρατού

Ο στρατός θα στείλει δυνάμεις και μηχανήματα για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τη φονική θεομηνία στην Χαλκιδική, όπως αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και μεταφέρουν μηχανήματα για να αποκαταστήσουν ζημιές. Θα διατεθούν γεννήτριες μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στον κεντρικό πυλώνα στο πρώτο "πόδι"», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ο στρατός είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που υπάρχουν.

Πηγή: iefimerida.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Πέντε παιδιά στο νοσοκομείο - Ανάμεσα στους νεκρούς δύο αγόρια 2 και 8 ετών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis