Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:53 | 19/12/2015
Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για την πολυσυζητημένη αυτή γειτονιά των Αθηνών και είμαι σίγουρος πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αλλά και
αρκετοί συνάδελφοι αγνοούν τις συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στην περιοχή. Δεν το παίζω παντογνώστης απλά θα αναφερθώ στο πως έχω βιώσει τα δρώμενα την τελευταία δεκαετία ως Αστυνομικός που υπηρέτησα και υπηρετώ στην περιοχή αλλά και ως απλός πολίτης. 
 
Νεαρός Αστυνομικός το 2004 και προερχόμενος από επαρχία είχα πέσει από τα σύννεφα όταν  παλαιότεροι συνάδελφοι μου επεσήμαναν με τρόπο που δεν σήκωνε αντιρρήσεις ότι οδοί όπως η Στουρνάρη, η Σολωμού, η Θεμιστοκλέους, η Βαλτετσίου και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό που ονομάζουμε πλατεία Εξαρχείων πρέπει να αποφεύγονται όπως ο διάολος το λιβάνι ειδικά τις νυκτερινές ώρες. Σε αθώα ερώτησή μου για το πως γίνεται εμείς η εξουσία του κράτους να αφήνουμε στην τύχη της μία περιοχή και μάλιστα στο κέντρο της πρωτεύουσας, η απάντηση τους ήταν αφοπλιστική, "Θα δεις γιατί" και δυστυχώς πράγματι είδα.
 
Είδα λοιπόν ότι η περιοχή ελεγχόταν από μία ομάδα ανθρώπων η οποία διακατέχεται από μία ιδεολογία με την οποία η μέση Ελληνική οικογένεια δεν έχει καμία σχέση. Μία ιδεολογία μίσους, ανατροπής, ισοπέδωσης, χάους και αναρχίας μία ιδεολογία που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλους τους συνεκτικούς δεσμούς της Ελληνικής κοινωνίας και της κοινωνίας γενικότερα. Μία ιδεολογία που αντικειμενικό σκοπό έχει την πλήρη αποσάθρωση των δομών του κράτους όχι προς αντικατάστασή τους από κάποιες καλύτερες, ούτε ακόμα από αυτήν την δικτατορία του προλεταριάτου που "θαυμάσαμε" τον 20ο αιώνα,  αλλά απλά την αποσάθρωση για την αποσάθρωση και την χωρίς σκοπό πορεία. Απάτριδες, άθεοι, αντιρρησίες συνείδησης, αρνητές της ιστορίας, υμνητές της τυφλής βίας, αντιδημοκράτες, μπαχαλάκηδες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Σε μία δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασπάζεται οποιαδήποτε ιδεολογία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα όμως είναι να προσπαθεί να επιβάλλει με τη βία τα πιστεύω του.Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει στα Εξάρχεια δεκαετίες τώρα.
 
Προκειμένου λοιπόν η ομάδα ανθρώπων που περιγράφηκε να προσελκύσει νέους οπαδούς και να εξελιχθεί, φόρεσε γύρω από τις πλάτες της έναν μανδύα κοινωνικών αγώνων, έναν μανδύα κοινωνικών κινημάτων, έναν μανδύα φιλανθρωπικό που συγκινεί πολλές ευαίσθητες νέες καρδιές που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Ευαίσθητες καρδιές που στην πορεία δηλητηριάζονται από την νοσηρή ιδεολογία των μηδενιστών και  καταλήγουν στρατιώτες του τίποτα και της διάλυσης (άλλη μεγάλη κουβέντα η στρατολόγηση). 
 
Έτσι λοιπόν φτάσαμε το απόλυτο μηδέν και η καταστροφή να βαφτίζονται κοινωνικός αγώνας για τον μετανάστη, τον κρατούμενο, την οικονομική κρίση, την οικολογία και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο (ανάθεμα κι αν αυτοί που τα σπάνε ξέρουν) Στο ίδιο μοτίβο ωραιοποίησης και καλλωπισμού του σάπιου, ήρθε και η υιοθέτηση συγκεκριμένου lifestyle ώστε το τίποτα να αποκτήσει ταυτότητα. Ροκ μουσική-κουλτούρα, χύμα ντύσιμο, τζίβες στα μαλλιά, φθηνές μπύρες, χασίσια, πρέζα, πάρτι, συναυλίες. Αποτέλεσμα; Πλήθος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία ελέγχονται από τα ίδια άτομα (με το αζημίωτο βέβαια), να έχουν ξεπηδήσει σαν τα μανιτάρια και να προσελκύουν πλήθος νεαρόκοσμου που για διαφορετικούς λόγους (π.χ. μουσική, χαμηλές τιμές, χασίσια, περιέργεια κλ.π.) συχνάζουν στην περιοχή. Άφθονες στιγμές γέλιου βέβαια προσφέρουν και οι δημοκρατικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην εν λόγω συνοικία με τις παραπλανητικές ονομασίες ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ κλ.π, κλ.π που τώρα τελευταία συναντάμε σε πολλές γειτονιές και πόλεις της επικράτειας. Τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σύναξη των ίδιων και των ίδιων προσώπων, οι οποίοι ικανοποιούν το ρητορικό τους ψώνιο εκφωνώντας λόγους γραμμένους σε ξύλινη γλώσσα σε ένα κοινό που δεν διαφωνεί ποτέ (γιατί έτσι και διαφωνήσει.......).
 
Με λίγα λόγια στην κοινή γνώμη έχει περάσει μία εικόνα ότι τα Εξάρχεια είναι μία χαλαρή συνοικία στην οποία υπάρχει σεβασμός στην διαφορετικότητα, ανοχή στην πολυπολιτισμικότητα, ενθάρρυνση της αντίθετης άποψης, πλήρης αντίθεση στον ολοκληρωτισμό και τον φασισμό, μία γειτονιά ισχυρά δημοκρατική και δεκτική.
 
Φευ, η αλήθεια απέχει παρασάγγας. Δεν θα αναφερθώ σε αναίτιους ξυλοδαρμούς πολιτικών δημοσιογράφων και αστυνομικών ως δείγμα φασισμού. Ο καλά "παραπληροφορημένος" αγανακτισμένος πολίτης θα πει πως είναι διεφθαρμένοι και καλά τους έκαναν. Απλά θα παρακινήσω όποιον νιώθει περήφανος που είναι Έλληνας, όποιον νιώθει υπερήφανος που υπηρέτησε την θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, όποιον πιστεύει ότι ένα σύγχρονο κράτος οφείλει να έχει αστυνομία και δικαιοσύνη απλά να παραβρεθεί σε μία από τις τόσες εκδηλώσεις του "εξαρχικού κινήματος" και να διατυπώσει δημόσια την περηφάνια του και τις απόψεις του. Σε μία από τις "ημερίδες ιστορίας"που διοργανώνει το ιδιότυπο αυτό κίνημα ας παραβρεθεί κάποιος που έχει τα κότσια και ας δηλώσει δημόσια ότι καλώς η Ελλάδα θέλησε με τους Βαλκανικούς πολέμους και την Μικρασιατική Εκστρατεία  να αυξήσει την επικράτειά της και ότι η όλη προσπάθεια δεν ήταν ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Ας παραβρεθεί κάποιος σε κάποια ανοικτή συνέλευση της αίθουσας Γκίνη και ας καταδικάσει δημόσια τα επεισόδια και τις μολότοφ σε βάρος αστυνομικών και καταστημάτων!!! Δεν ζητάω από κανέναν να κάνει όλα τα παραπάνω με τσαμπουκά ή με επιθετικό τρόπο αλλά απλά να παραβρεθεί και να τα διατυπώσει με ευγένεια και ήπια. 
 
Η άμεση αφαίρεση του λόγου και ο ξυλοδαρμός υπό τις ιαχές "φασίστα, φασίστα" από έναν μαινόμενο όχλο είναι το σίγουρο αποτέλεσμα και όχι γιατί είμαι μάντης αλλά γιατί το έχω δει να γίνεται. Τα Εξάρχεια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δικτατορία του περιθωριακού, το φασιστικό βασίλειο της παράνοιας όπου το φυσιολογικό ποδοπατιέται και δέρνεται. Ναι αν είσαι λαθρομετανάστης, ομοφυλόφιλος, πρόσφυγας, εγκληματίας του ποινικού δικαίου, φοροφυγάς, άθεος, λιποτάκτης, τρομοκράτης στα Εξάρχεια είσαι καλοδεχούμενος και η άποψή σου είναι σεβαστή (προσωπικά δεν το κατακρίνω, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα) . Αν όμως αγαπάς την πατρίδα σου, θέλεις να ζεις σε ένα δυτικό κράτος με νόμους και κανόνες και έχεις το θράσος να το δηλώνεις δημόσια ο Θεός μαζί σου!!
 
www.bloko.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis