Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 12/05/2017

Σύμφωνα με την κατάθεση δύο γυναικών, που είναι ξαδέλφες του δράστη, δεν οπλοφορούσε μέσα στο δικαστήριο, αλλά μόνο έξω από αυτό. Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες είπαν, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς: «Οταν έμπαινε στην αίθουσα ο ξάδελφος μάς έδινε ένα τσαντάκι, που δεν γνωρίζαμε τι περιείχε, ενώ όταν έβγαινε έξω του το ξαναδίναμε. Δεν γνωρίζαμε ότι είχε όπλο».

'Ηθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο   

«Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησα στον αέρα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ο ίδιος ο δράστης σχετικά με την ενέργειά του να πυροβολήσει στον αέρα το πρωί, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τη στιγμή που έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. 

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, ο δράστης είπε ότι «αυτοί οι πυροβολισμοί ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης» αυτής της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο δράστης, μετά τους πυροβολισμούς, άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλοπάτια της εισόδου του Εφετείου, ενώ αμέσως μετά ακινητοποιήθηκε ταχύτατα από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι, αφού τον έριξαν στο έδαφος, του πήραν το όπλο και του πέρασαν χειροπέδες.

To χρονικό των πυροβολισμών στο Εφετείο 

 

Ο εξάδελφος της μητέρας του άτυχου  Μάριου Παπαγεωργίου, του φοιτητή που είχε απαχθεί το 2012 και δολοφονηθεί, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη η σορός του, λίγα λεπτά μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση, την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα τράβηξε περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

 Είχαν προηγηθεί η δηλώσεις της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου καθώς και του δικηγόρου της οικογένειας.

Ο δράστης, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν μπορούν ακόμη να βρουν το πτώμα του παιδιού,αφού έκανε και αυτός δηλώσεις on camera τράβηξε, μπροστά στα μάτια δημοσιογράφων και πολιτών, το όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα πάνω από τα κεφάλια πολιτών. Επεσαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί ενώ έκανε προσπάθεια να ρίξει και άλλες σφαίρες.  

Προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι αμέσως μετά ο δράστης δεν έτρεξε να διαφύγει, αλλά ψύχραιμος αγκάλιασε την μητέρα του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου, που στεκόταν δίπλα του μαυροφορεμένη. 

Κατόπιν έτρεξε προς την οδό Λουκάρεως μαζί με έναν άλλον άνδρα. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους δύο.  Ο δράστης ο οποίος είχε επάνω 20 φυσίγγια των 38 χλ βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα . O ίδιος, όπως προκύπτει από την προανάκριση, υποστηρίζει ότι το όπλο το είχε αφήσει εκτός δικαστηρίου. 

Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η απαγωγή και ο φόνος το 2012

Ο φοιτητής Μάριος Παπαγεωργίου είχε εξαφανιστεί τον Αύγουστο του 2012. Θεωρήθηκε θύμα απαγωγής και δολοφονίας και το δικαστήριο καταδίκασε τους ένοχους, όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί η σορός του.

Η απαγωγή του 26χρονου είχε γίνει στο Π. Φάληρο.

Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο καταδίκασε μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία τον φερόμενο ως εγκέφαλο της απαγωγής, Πέτρο Μιχαλεάκο, σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον σε κάθειρξη 23 ετών.

Ο ίδιος μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε στην απολογία του ότι «ο Μάριος ζει και σκηνοθέτησε ο ίδιος την απαγωγή του για να αποσπάσει λύτρα από τη μητέρα του». Ο 71χρονος είχε προσεγγίσει στην αρχή δήθεν για να βοηθήσει στις έρευνες την οικογένεια του θύματος παρουσιαζόμενος ως πρόσωπο με υψηλές διασυνδέσεις στην ΕΥΠ.

Σε ποινές από δύο χρόνια φυλάκιση μέχρι και 18 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν ακόμα πέντε άτομα της σπείρας.

Η μεγαλύτερη ποινή, πέραν των ισοβίων του 71χρονου, επιβλήθηκε στην Παρασκευή Σιουταλου που καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη χωρίς βεβαίως η έφεση της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Υπενθμίζεται ότι σε βάρος της ομάδας των εμπλεκομένων σε μία από τις πιο περίεργες και νοσηρές υποθέσεις απαγωγής που σημειώθηκαν ποτέ στην χώρα μας υπάρχει πλήθος επιβαρυντικών  τηλεφωνικών συνομιλιών.

Σε μια από αυτές ακούγεται ο Μιχαλεάκος να συνομιλεί με συγκατηγορούμενο του για το «ζώο» που θα μετέφεραν και θα εγκατέλειπαν στο βουνό.

Ο  ίδιος ο Μιχελεάκος που στην απολογία του προκάλεσε με όσα ισχυρίστηκε την οργή των συγγενών του εξαφανισμένου νεαρού ερωτηθείς για το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου του 26χρονου Μάριου στο Φάληρο, εκτίμησε ότι ...ενδέχεται να προήλθε από τραυματισμό του νεαρού όταν επιχείρησε να αλλάξει λάστιχο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέτρος Μιχαλεάκος

Πέτρος Μιχαλεάκος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου

η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis