Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 15/03/2017

13 Φεβρουαρίου 2017. Από την Κίσσαμο Χανίων στον Πειραιά με καράβι, έπειτα στο Γέρακα, στην οικία του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο και κατόπιν στο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να πάρουν αεροπλάνο για το Πακιστάν: Αυτή ήταν η διαδρομή που ακολούθησαν ο 28χρονος «Αλί» και ο 33χρονος «Ραφίκ», οι δυο δολοφόνοι του ιερωμένου.

Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι οι δράστες είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα, ενδεχομένως γνώριζαν ότι το θύμα μετά τα capital controls, είχε προβεί σε αναλήψεις των οικονομιών του και τα είχε στο σπίτι.

Η γνωριμία του θύματος με τον «Αλί» είχε γίνει στο Facebook πριν από μερικούς μήνες, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι την ημέρα της δολοφονίας είχαν κανονίσει συνάντηση, προκειμένου ο ιερωμένος να τον βοηθήσει στην τακτοποίηση και έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων για τη παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο «Αλί» που είχε φροντίσει να εξαφανίσει από το προφίλ του όλες τις συνομιλίες του με τον αρχιμανδρίτη, είχε στείλει μήνυμα σε ομοεθνή του ότι βρήκε άτομο που θα τον βοηθούσε με τα χαρτιά του και θα τον συναντούσε στην Αθήνα.

Φίλος του θύματος είπε στους αστυνομικούς, πως στο πρόσφατο παρελθόν, ο Αρχιμανδρίτης του είχε δείξει από το κινητό του, φωτογραφία του «Αλί», ο οποίος είχε συναντηθεί και άλλη μία φορά με το θύμα στις αρχές του 2017. Το ίδιο άτομο ήταν αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας του Αρχιμανδρίτη με τον «Αλί», με τον πρώτο να τον καθοδηγεί για την διαδρομή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έπρεπε να ακολουθήσει από το λιμάνι του Πειραιά έως το σπίτι του στον Γέρακα, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησής τους.

Στρατιωτικά είδη: specialforces.gr

Άρβυλα Pentagon Scorpion Zip με φερμουάρ σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ 84 ευρώ

Μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του ιερωμένου, ένας μάρτυρας έδωσε την πληροφορία, πως το θύμα είχε επαφές και επικοινωνία με έναν 28χρονο άνδρα από το Πακιστάν με το όνομα «Αλί», που μένει και εργάζεται σε θερμοκήπια στην Κίσσαμο Χανίων.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην Κρήτη έναν 31χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος ανέφερε ότι συγκάτοικοί του ήταν τρεις ομοεθνείς του, 28 και 33 χρόνων αλλά και ένας ακόμη με τα στοιχεία «Ameen», ενώ επιβεβαίωσε ότι το πρωί στις 13 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα της δολοφονίας, οι τρεις συγκάτοικοί του έφυγαν ακτοπλοϊκώς από την Κίσσαμο για Πειραιά. Με αυτόν επικοινώνησαν ο 28χρονος «Αλί» και ο 33χρονος «Ραφίκ», πως φεύγουν αεροπορικώς για Πακιστάν μετά από… κλοπή που είχαν διαπράξει.

Από ρούχα και αντικείμενα στον τόπο διαμονής των δολοφόνων στην Κίσσαμο, εντοπίστηκε DNA τους, το οποίο ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο πάνω στο σώμα του Αρχιμανδρίτη, σε κουτάλια γλυκού που τους είχε προσφέρει, στο σκοινί και την πετσέτα με την οποία τον έπνιξαν. Οι δράστες έμεναν τα 5 τελευταία χρόνια στην χώρα μας, κυρίως στην Κρήτη, και δεν είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για έκνομες ενέργειες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ γίνονται ενέργειες για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis