Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:23 | 24/11/2015

Δημοσιεύουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο αναγνώστη που εστάλη στη σελίδα στο fb του policenet.gr

"ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΛΗΜΑΤΑ

Τα φυσίγγια με πλαστικό βλήμα, δημιουργήθηκαν για χρήση από Αστυνομικές δυνάμεις ή για προσωπική ασφάλεια, με βασική φιλοσοφία την μη θανατηφόρα ενέργεια.

Η επίτευξη της μη θανατηφόρας ενέργειας, οφείλεται πρώτον στην μη διάτρηση του βλήματος, βάσει του μικρού βάρους και της ελάχιστης σκληρότητας, αλλά και την πρόκληση ισχυρού σοκ λόγω της υψηλής ταχύτητος.

Για την ιστορία, τα πρώτα φυσίγγια με πλαστικό βλήμα παρήχθησαν στις αρχές του 1970, με την ίδια φιλοσοφία της μη θνησιμότητας κατά την χρήση, αλλά λόγω μερικών ατυχημάτων, τα οποία δεν αφορούσαν την κατασκευή, αλλά την χρήση (βολές στο κεφάλι) μειώθηκε η χρήση τους.

Επειδή όμως οι περιπτώσεις εμπλοκής αστυνομικών δυνάμεων με αναρχικές κυρίως ομάδες που έκαναν χρήση μολότοφ, από αποστάσεις 10-15 μέτρων που δεν ήταν στο βεληνεκές των χημικών, αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια, με πολλούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους , για την προστασία και μόνο των Αστυνομικών, κυρίως σε Ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική, άρχισε η περιορισμένη χρήση των.

Αυτός ήταν ο λόγος που εταιρίες στην Αμερική βελτίωσαν την κατασκευή των πλαστικών βλημάτων, ώστε να είναι ασφαλέστερη η μη θανατηφόρα χρήση των.

Τα νέα βλήματα είναι κατασκευασμένα από πολυμερικό υλικό (polymer-copper) και κατασκευάζονται από την PolyCase Ammunition, η οποία είναι τμήμα της RUGER.

Το πολυμερικό υλικό κατασκευής των νέων βλημάτων, είναι ιδιαίτερα ελαφρύ που δίνει μεγάλες ταχύτητες και ενέργεια, αλλά μειώνεται κατά πολύ η διάτρηση του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φυσίγγιο 9mm έχει βάρος βλήματος 70 grains, η ταχύτητα του είναι 1370 πόδια και το 45 ACP με βάρος βλήματος 118 grains, δίνει ταχύτητα 1307 ποδιών και ενέργεια 448 ft.-lbs.

Η επόμενη βελτίωση για την μείωση της διατρήσεως, ( penetrates) είναι η αλλαγή της μορφής της άκρης του βλήματος που από την στρογγυλή μορφή(round nose) έχει πλέον διαφοροποιημένη μορφή (όπως φαίνεται στην φωτό) που ελαχιστοποιεί την δυνατότητα διάτρησης.

Καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να γίνεται χρήση φυσιγγίων με πλαστικό βλήμα, σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν εκπαιδεύσεως για τα σημεία σκόπευσης, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστων δυνατόν οι τραυματισμοί Αστυνομικών, που πολλές φορές ούτε αναφέρονται στα ΜΜΕ, ή όταν αναφέρονται ξεχνιούνται την επόμενη μέρα"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis