Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:16 | 22/01/2018

Αστυνομικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το bloko.gr, μιλούν για μια μεγάλη συγκέντρωση, που όμως σε καμία περίπτωση δεν ανήλθε στο μέγεθος των 500.000 για το οποίο κάνουν λόγο οι διοργανωτές.

Πως όμως τεκμαίρουν τον αριθμό των 90.000 το πολύ 93.000 ανθρώπων που διαδήλωσαν χθες στην Θεσσαλονίκη για το μακεδονικό;  Όπως διατείνονται, οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 1.300 λεωφορεία. Πλην όμως, στα διόδια και σε κάθε είσοδο της πόλης καταμετρήθηκαν (μέχρι και οι αριθμοί κυκλοφορίας) και συνοδεύτηκαν σε προεπιλεγμένες θέσεις στάθμευσης 284 τέτοια οχήματα.

Η διάταξη επίσης λένε, ήταν μεν πυκνή στο κύριο χώρο της συγκέντρωσης, αλλά αραιή σε όλην την  υπόλοιπη έκταση της. "Άντε να κάνουμε λάθος με απόκλιση το πολύ 3.000 ατόμων" καταλήγουν χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στη διάσωση του κ. Ζουράρι, είχε γίνει πρόβλεψη λένε και στο χώρο συγκέντρωσης των επισήμων τοποθετήθηκαν αστυνομικοί δύο ομάδων ΟΠΚΕ με πολιτικά αλλά και 20 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Επισήμων. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ και δύο από την ασφάλεια Επισήμαων ήταν αυτοί που άρπαξαν μέσα από τον πλήθος που κόχλαζε τον βουλευτή και τον μετέφεραν μακριά από τον οποιονδήποτε κίνδυνο.

Επίσης, απετράπη κίνηση οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ προς την καμάρα, που εκείνη την ώρα γινόταν η γνωστή αντισυγκέντρωση. Υπάρχει τέλος κατηγορημαική διάψευση ότι έγινε εκτόξευση μολότοφ καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Πηγή: bloko.gr 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  17χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis