Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 21/09/2017

Συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, κλειδαράδες που κόβουν λουκέτα, υπουργοί που υπογράφουν νόμους, βουλευτές που τους ψηφίζουν, όλοι τους είναι υπόλογοι. Δεν υπάρχει το "είναι η δουλειά μου" όταν πρόκειται για οικογένειες που πετιούνται στο δρόμο, αναφέρει ο Ρουβίκωνας  μέσω ανάρτησης στο indymedia για την «επίθεση στο συμβολαιογραφείο του Παπαθέου»

"Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα"  Κώστας Βάρναλης

Δε γνωρίζουμε τι είχε ο ποιητής στο μυαλό του όταν έγραφε αυτούς τους στίχους πριν από κάποιες δεκαετίες, ξέρουμε όμως ότι συμπυκνώνουν μέσα σε λίγες λέξεις την κατάσταση στην οποία δείχνει να έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. Μετά από επτά χρόνια μνημονίων και με την προσμονή μιας ελπίδας που δεν ήρθε ποτέ, η ελληνική κοινωνία δειλή, μοιραία και άβουλη, παρακολουθεί σαν υπνωτισμένη τον έναν επίδοξο σωτήρα της μετά τον άλλο να περνάει κάθε λογής εξοντωτικούς και παράλογους νόμους στο όνομα μιας κάποιας υποτιθέμενης εξόδου από την κρίση και μιας "ανάπτυξης" που τελικά δεν έρχεται ποτέ.

[custom:google-ads]

Ένα από τα ελάχιστα δείγματα αντίστασης σε όλο αυτόν τον ζόφο υπήρξε το αυθόρμητο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο, με τις δικές του μόνο δυνάμεις, κατάφερε να ματαιώσει αρκετούς πλειστηριασμούς, λίγο πολύ σε όλη την επικράτεια και να γίνει εν τέλει αρκετά σημαντικό ώστε να αναγκάσει τους πολιτικούς διαχειριστές των μνημονίων να περάσουν στο επόμενο βήμα: τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το σχέδιο μοιάζει να είναι απλό. Όσο πιο απρόσωπη και αφηρημένη γίνεται η διαδικασία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αντιδράσει κανείς σε αυτήν. Αυτό που μοιάζουν να ξεχνούν όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι το απλό γεγονός πως άσχετα με το πως θα διεκπεραιώνεται η βρωμοδουλειά, όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν εξακολουθούν να έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, κλειδαράδες που κόβουν λουκέτα, υπουργοί που υπογράφουν νόμους, βουλευτές που τους ψηφίζουν, όλοι τους είναι υπόλογοι. Δεν υπάρχει το "είναι η δουλειά μου" όταν πρόκειται για οικογένειες που πετιούνται στο δρόμο.

Το συμβολαιογραφικό γραφείο Παπαθέου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο. Δεν έκανε τίποτα αντίθετο από αυτά που επιτάσσει ο συμβολαιογραφικός σύλλογος. Συμμετέχει σταθερά σε πλειστηριασμούς και κερδίζει από την εκποίηση περιουσίας ανθρώπων που αδυνατούν να πληρώσουν. Αυτές οι επιλογές όμως, εκτός από κέρδη έχουν και ζημιές.

Χρέος όλων των καταπιεζόμενων είναι να αντιδράσουν σε αύτη την κατάσταση, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Από την δημοσιοποίηση των στοιχείων εμπλεκόμενων, τη συμμετοχή σε οργανωμένες κινητοποιήσεις ματαίωσης διαδικασιών, με την επαγρύπνηση για κατασχέσεις στις γειτονιές μέχρι κάθε είδους δυναμικές παρεμβάσεις, το πεδίο είναι τεράστιο και τα μόνα εμπόδια είναι η παραίτηση και η μεμψιμοιρία. Εμείς και σήμερα πράττουμε αυτό που μας αναλογεί και επιστρέφουμε έτσι ένα ελάχιστο ποσό βίας απέναντι στη βία που εκφράζει, ανάμεσα στα άλλα, η επίθεση της εξουσίας στον πλούτο που ακόμα κατέχει η εκμεταλλευόμενη κοινωνική βάση. Το λέμε ξανά: όσοι πλειστηριάζουν τα σπίτια των φτωχών θα μάθουν να φοβούνται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis