Πως η αθώωση ενός αστυνομικού κατηγορούμενου για δολοφονία ακύρωσε συναυλία των U2!

ΣΤΟ ΣΕΝ ΛΟΥΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Πως η αθώωση ενός αστυνομικού κατηγορούμενου για δολοφονία ακύρωσε συναυλία των U2!

Το δικαστήριο του Σεν Λούις των ΗΠΑ αποφάσισε πριν από λίγες μέρες ότι ο πρώην αστυνομικός Τζέισον Στόκλεϊ δεν είναι ένοχος για τον θάνατο του Άντονι Λαμάρ Σμιθ, το 2011, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιες διαδηλώσεις.


 
Αποτέλεσμα ήταν μία συναυλία των U2 στο 70.000 θέσεων Dome στο America's Center το επόμενο βράδυ να ακυρωθεί καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του φιλόμουσου κοινού.

Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη του συγκροτήματος διευκρίνισαν ότι οι Αστυνομικές Αρχές του Σεν Λούις είπαν «ότι δεν είναι σε θέση να παράσχουν την ασφάλεια για το κοινό μας, ως αναμένεται για ένα τέτοιου μεγέθους event. Έχοντας πλήρη συνείδηση, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των θαυμαστών μας, προχωρώντας στην αποψινή συναυλία. Όσο κι αν μας λυπεί το ότι υποχρεωνόμαστε να ακυρώσουμε, αισθανόμαστε ότι, στις παρούσες συνθήκες, είναι η μοναδική αποδεκτή επιλογή».

Στη δίκη, ο πρώην αστυνομικός Τζέισον Στόκλεϊ κατέθεσε πως είδε τον 24χρονο Άντονι Λαμάρ Σμιθ να οπλοφορεί πριν ο ίδιος ανοίξει πυρ. Εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο αστυνομικός έβαλε εκ των υστέρων το όπλο στο χέρι του θανάσιμα πληγωμένου Σμιθ.

Πηγή: real.gr