Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 19/12/2015

Ο θείος πήγε στην… τουαλέτα, για καφέ και τσιγάρα αλλά έδωσε στον ανιψιό του, «χαρτάκι» με τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, που βρισκόταν στο θωρακισμένο όχημα ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών. Κάπως έτσι… χάθηκε ένας σάκος με 100.000 ευρώ, από το 1.000.000 ευρώ που μετέφερε το όχημα για την παράδοσή του σε τράπεζα. Η καλοστημένη «απώλεια» των χρημάτων, στήθηκε από τον 45χρονο οδηγό του οχήματος της εταιρείας, εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης και των χρεών που τον βάραιναν. Ο 26χρονος ανιψιός είχε οδηγίες να πάρει τον πιο «φουσκωτό» σάκο με τα χρήματα.

Ένα λάθος όμως στην παράδοση του σημειώματος, μέσα σε κατάστημα που είχε κάμερες ασφαλείας και η παρατηρητικότητα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, οδήγησαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών. Ο νεαρός, είχε προλάβει σε λίγες ώρες να κάνει αγορές ρούχων, ηλεκτρονικών προϊόντων και «δώρων» στη φίλη του, ύψους 2.900 ευρώ! Μετά την αποκάλυψη της συμμετοχής του, επέστρεψε τα χρήματα που περίσσεψαν, ενώ ο πατέρας του δεσμεύτηκε να δώσεικαι εκείνα που είχε σπαταλήσει.

Όλα ξεκινούν το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου 2015, όταν το θωρακισμένο όχημα της χρηματαποστολής, με οδηγό τον 45χρονο καισυνοδηγό άλλο υπάλληλο, παρέλαβαν για μεταφορά 11 σφραγισμένους σάκους από κατάστημα συναλλάγματος της οδού Μενάνδρου, με περισσότερο από 1.000.000 ευρώ. Η παράδοση έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σταδίου. Οι δύο υπάλληλοι αφού έκαναν όλες τις συναλλαγές, που είχαν εντολές να πραγματοποιήσουν, έφθασαν στην τράπεζα. Ο συνοδηγός κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των σάκων που ήταν να παραδοθούν διαπίστωσε ότι έλειπε ένας. Είχε εξαφανιστεί ένας σάκος με 100.000 ευρώ. Ο διευθυντής και ο σύμβουλος ασφαλείας της εταιρείας πήγαν στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, όπου περιέγραψαν με λεπτομέρεια της διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί. Οι δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής συνελήφθησαν, χωρίς όμως νααποδέχονται την εμπλοκή τους στην υπόθεση και υποστήριξαν ότι ο σάκος με τα χρήματα πιθανόν χάθηκε από κάποιο λάθος, στις παραδόσεις, που είχαν προηγηθεί.

Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής ακολούθησαν ανάποδα το δρομολόγιο που είχε κάνει το όχημα της χρηματαποστολής. Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα που το θωρακισμένο όχημα βρισκόταν στην περιοχή του Συντάγματος προβαίνοντας σε συναλλαγές με δύο υποκαταστήματα τραπεζών, ο 45χρονος οδηγός του, παραβίασε τους σχετικούς κανόνες ασφαλείας και χωρίς να ενημερώσει την εταιρεία του, βγήκε από αυτό προφασιζόμενος ότι θέλει να πάει στην τουαλέτα και να αγοράσει καφέ και τσιγάρα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το κατάστημα που βρισκόταν εκεί, και από το κύκλωμα καταγραφής των καμερών ασφαλείας, παρατήρησαν ότι πριν μπει συναντήθηκε με νεαρό άνδρα, με τον οποίο συνομίλησε για λίγο και του έδωσε ένα μικρό κομμάτι χαρτιού που έβγαλε από την τσέπη. Μετά από αυτή την αστυνομική «ανακάλυψη», ο 45χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην κλοπή, και είπε προφορικά ότι ο νεαρός ήταν ανιψιός του. Στο κομμάτι χαρτιού, του είχε γράψει τον κωδικό ασφαλείας του χρηματοκιβωτίου του οχήματος. Όταν ο συνοδηγός είχε πάει στην τράπεζα, ο 45χρονος άνοιξε το όχημα στον ανιψιό του, ο οποίος αφού πληκτρολόγησε τον κωδικό, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο, πήρε τον σάκο και εξαφανίστηκε. Ο 26χρονος αποδέχθηκε την κλοπή, παρέδωσε 97.100 ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα τα είχε σπαταλήσει σε αγορές για τον ίδιο και την φίλη του, με τον πατέρα του να δεσμεύεται για την επιστροφή τους.  

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis