Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 21/11/2018

Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως ύστερα από τη σύλληψη 60χρονης για εμπλοκή στην υπόθεση της αποστολής δέματος-βόμβα το 2010 στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η 60χρονη συνελήφθη οχτώ χρόνια μετά γιατί αποτύπωμά της βρέθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό. Πως, όμως, γίνεται μία γυναίκα που δεν είχε ποτέ σχέση με την τρομοκρατία να βρεθεί στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής;

[custom:google-ads]

Η 60χρονη, η οποία ασχολούνταν για χρόνια με την πώληση επίπλων, όπως είπε είναι λάτρης των παλιών βιβλίων. Ένα από αυτά τα βιβλία φέρεται να το έπιασε με τα χέρια της και στη συνέχεια –άγνωστο πως- να χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της για την αποστολή παγιδευμένου δέματος προς τη Μέρκελ.

Το αποτύπωμά της βρέθηκε από τις γερμανικές Αρχές, οι οποίες είχαν αναλάβει την εξέταση του εκρηκτικού μηχανισμό με παραλήπτη τη Μέρκελ. Αφού διαβιβάστηκε στις ελληνικές Αρχές το στοιχείο αυτό, ο αρμόδιος Ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της, το οποίο εκτελέστηκε την περασμένη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική.

Αρμόδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός της 60χρονης ότι είναι βιλιολάτρης και συλλέκτης παλιών βιβλίων και ότι δεν γνώριζε για το σκοπό που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια βιβλίο που έπιασε με τα χέρια της γίνεται πιστευτός.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι το πώς έγινε η ταυτοποίησή της. Οι Αρχές ταυτοποίησαν το αποτύπωμα, διότι αυτό υπήρχε στην τράπεζα δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. λόγω παλιότερης εμπλοκής της 60χρονης με τη Δικαιοσύνη για οικονομικά εγκλήματα. Έτσι, όταν οι γερμανικές Αρχές διαβίβασαν το αποτύπωμα στις ελληνικές Αρχές ήταν θέμα λεπτών ο εντοπισμός της.

Αλέξανδρος Καλαφάτης
 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis